Ohlasy k zápasu
pá 11.2.2022 | Daniel Krátký | Foto: Lukáš Filipec / HC Oceláři Třinec

Filip Novotný po druhé nule v řadě: Rád stojím za tímhle týmem

Třetí zápas v dresu Mountfieldu, třetí mediální povinnosti, třetí výhra za sebou a také druhá vychytaná nula v řadě. Brankář Filip Novotný zažívá snový start do hradeckého angažmá, po volném týdnu pomohl svému týmu k ohromně cennému vítězství na ledě prvních Ocelářů z Třince. „Kluci to dozadu zase odmakali, super zápas,“ hlásí zkušený gólman.

2. 11. a 11. 2. – přesně tyhle data náležely hradeckým výhrám na ledě úřadujících šampiónů z Třince, kde se Východočechům dlouhé roky nedařilo. Navíc v obou případech se jednalo o vítězství s nulou v zadních řadách. V listopadu tehdy vychytal první čisté konto v extralize Henri Kiviaho, na kterého o tři měsíce později navázal Filip Novotný. „Musím klukům poděkovat, protože to dozadu zase odmakali, byl to super zápas, který byl dlouhou dobu vyrovnaný a nakonec ho rozhodl jediný gól, který jsme dali my. I se štěstím,“ hlásí stále ještě nováček v dresu Mountfieldu.

Ten vychytal podruhé v řadě čisté konto. Nejprve proti nejhoršímu týmu ligy, nyní proti tomu nejlepšímu. „Každá nula je cenná, každý gólman je za ni šťastný. Neměl jsem ale tolik práce, takže musím poděkovat i klukům,“ posílá slova uznání Filip Novotný během pozápasového rozhovoru podruhé. „Jsem rád, že můžu stát za tímhle týmem, protože nemám tolik práce, těch střel tolik není. Proti Třinci to kluci opravdu neskutečně odmakali dozadu,“ hlásí třicetiletý brankář, který po téhle větě samozřejmě svým spoluhráčům opět na dálku děkoval.

Oceláři jsou v tabulce první, ale kvůli olympiádě i zdravotním důvodům postrádali několik veledůležitých členů základní sestavy. „I tak jsme se hodně připravovali, věděli jsme, že to nebude jednoduché, že mají široký kádr, navíc dobře doplněný. Dávali jsme si na všechno pozor a ubojovali tři body,“ vykládá Filip Novotný, který ve hře neinkasoval již více než 124 minut. Naposledy ho překonal bývalý spoluhráč Jiří Černoch v duelu s karlovarskou Energií.

Filip Novotný si připsal druhou vychytanou nulu v řadě | foto: Lukáš Filipec / HC Oceláři Třinec

„Pět let jsem čelil více jak třiceti střelám za zápas, takže jsem z toho takový zaskočený. Ale něco jsme si s klukama řekli, já jim pomáhám a oni pomáhají mně, nějak se doplňujeme a zatím to funguje,“ tvrdí jihlavský odchovanec, který si tak musí zvykat na nové pořádky. Proti Třinci na něj šlo 28 střel domácích. A hradecký gólman i přesto tvrdí, že tolik práce neměl. „Když letí střela, tak vidím, protože kluci perfektně odtlačují hráče. Jestli jsem dneska neviděl na dva puky, tak je to hodně,“ povídá třicetiletý muž v hradeckém brankovišti.

Ten v závěru samotného duelu vyfasoval také dvouminutový trest za sekání, jehož část musel odsedět Jakub Orsava. Jaký je pohled Filipa Novotného na tuhle situaci? „Moje kravina, chtěl jsem mu trochu znepříjemnit příjezd k puku. Asi má ty hokejky z nějaké keramiky, protože zase tolik jsem mu do ní nebouchl, aby ji měl hned zlomenou. Ale samozřejmě faul a jasné dvě minuty,“ lehce zavtipkuje.

Mountfield se díky výhře nad Oceláři z Třince dotáhl na svého nejbližšího soka v tabulce už na dva body. „Budeme hrát až do konce a uvidíme, kdo skončí první. Já doufám, že to budeme my. Ale uvidíme, doufám, že se hlavně připravíme na play off, ve kterém chceme dojít daleko,“ uzavírá syn bývalého extraligového brankáře Marka Novotného. Mimochodem i syn samotného Filipa Novotného se potatil. Také se dere mezi tyče.

Nejlepšími hráči duelu byli vyhlášeni oba brankáři, tedy Ondřej Kacetl a Filip Novotný | foto: Lukáš Filipec / HC Oceláři Třinec