Ohlasy k zápasu
ne 26.2.2023 | Petr Koval, Tomáš Prodělal

Graeme McCormack o spolupráci s „Bobbym“: Tvoříme dobrý balanc

Mountfield prohrál s Mladou Boleslaví potřetí v řadě, a zastavil tak svůj nový rekord v počtu výher na čísle deset! K vítězství nestačila ani gólová pomoc první obranné dvojice. Nejprve se po osmatřiceti vteřinách prosadil Bohumil Jank. Na 2:2 zase svou sedmou brankou v sezoně srovnal Graeme McCormack, jenž na ledě strávil porci přes jedenadvacet minut a připsal si pět bodů do Radegast indexu. Co říká o spolupráci s kolegou z obrany a jaké mají rituály?

Hradec zapsal porážku po pětatřiceti dnech a stanovil nový klubový rekord. Co chybělo v utkání proti Bruslařům? „Trápili jsme se v koncovce. V předchozích zápasech jsme zvládli využít šance. Vedli jsme o gól, měli bychom si to pohlídat,“ odpovídá kreativní bek. „Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání. Boleslav odvedla dobrou práci. Jsou rychlí a mají pár rozdílových hráčů. Dávám jim kredit, hráli dobrý zápas,“ přidává pochvalu soupeři ze středu Čech.

Východočeši po první periodě prohrávali 1:2. Zlepšeným výkonem ve druhé dvacetiminutovce si však vzali vedení zpět. „Bylo to padesáté kolo. Víme, že první třetina nebyla dostatečně dobrá. Řekli jsme si, že musíme začít více makat a každý musí na ledě ukázat více. Snažit se komunikovat a dávat puk rychleji od hokejky. Myslím si, že jsme to pak vzali za správný konec, bohužel jsme to nedokázali udržet,“ popisuje komunikaci v kabině zadák s číslem 12.

Lvům patřily zejména začátky prvních dvou třetin, když se hned v prvních minutách prosadila první obrana. „Hraju s Bobbym už dva roky, je to skvělý hráč a hraje se mi s ním moc dobře. Tvoříme dobrý balanc. On je silový obránce a dobře řídí hru. Myslím si, že si oba zvládneme vyhovět v mnoha situacích, je to skvělé,“ popisuje vzájemnou spolupráci s Bohumilem Jankem.

„Někdy hrajeme na kytaru, někdy tancujeme, jindy děláme workout.“

#12 Graeme McCormack (o zápasových rituálech)

Urostlý obránce skóroval v posledních dvou utkáních. Poradil něco svému spoluhráči ofenzivněji založený Kanaďan? „Ne, vůbec. On mě musí něco naučit. Skóroval dvakrát v řadě, říkal jsem si, že taky musím nějak přispět. Nakonec jsem to hodil na bránu a povedlo se. Pracujeme spolu s realizačním týmem každý den a je super, když se Bob střelecky prosadí,“ komentuje s úsměvem.

„Jak se říká, když nevystřelíš, nedáš gól. Zakončil jsem na vzdálenější tyč nad beton a čekal, co se stane. Naštěstí to tam spadlo,“ dodává ke své třetí únorové trefě. K tomu pomohly také rituály, kterými „Bobby“ a „Macker“ baví nejen sebe, ale i diváky. „Děláme je na tréninku i v den zápasu. Někdy hrajeme na kytaru, někdy tancujeme, jindy děláme workout. Máme toho víc, v neděli to vyšlo na workout,“ odkrývá emitaci jedenatřicetiletý hokejista.

Na jeho tým čeká čtyřdenní pauza bez zápasů. Na závěr základní části na Lvy však čeká těžký kalibr. „Musíme pořád pracovat. Samozřejmě se potřebujeme starat o naše těla, dobře zregenerovat a odpočinout si. Ale zároveň se musíme dobře připravit na příští týden, kdy nás čekají Sparta a Pardubice. Musíme z toho vyjít silní a odvést dobrou práci, abychom se naladili na vyřazovací část,“ uzavírá hráč, jenž proti Boleslavi zablokoval nejvíce střel soupeře.