Ohlasy k zápasu
čt 24.3.2022 | Lukáš Foff

Jakub Lev: Je to jen o tom dávat góly a hrát jednoduše

Jakub Lev byl jedním z hráčů, kteří se rvali do poslední chvíle o vyrovnání a nakonec byl v té situaci, ze které gól padl. Na druhou stranu vyrobila hradecká třicítka také dva fauly a moc dobře si byla vědoma, že to je bolístka, která trápí východočeský tým v celé sérii. Hradecký buldok ale věří, že série se do Mladé Boleslavi ještě vrátí a Mountfieldu se podaří zlomit prokletí zdejší haly v play off.

Jakube, průběh zápasu byl prakticky totožný s tím prvním venkovním v této sérii. Musí se asi těžko hledat slova nyní. Průběh utkání a to, jestli vedeme nebo prohráváme je úplně jedno. Dostali jsme to do prodloužení, ale podruhé jsme to nezvládli. Jsme na sebe naštvaní, zklamaní, ale pořád to není konec. Série je vyrovnaná a další duel musíme překlopit na svoji stranu. Teďka už jen krok po kroku a věřit.

Už podruhé jste si pomohli při hře bez brankáře a v obou případech jste k ní sáhli poměrně dlouho před koncem…

Něco máme sehrané a víme, co tam chceme dělat. Vyšlo to ve třetím i čtvrtém zápase, ale nevedlo to k vítězství, takže to nemá cenu dál komentovat.

„Tohle jsou ty momenty, kdy to musíme rozhodnout.“

#30 Jakub Lev (o přesilové hře v závěru utkání)

Domácí si vzali trenérskou výzvu, věřil jste, že bude gól platit?

Já jsem ten gól neviděl, protože jsem stál na brankovišti. Byla tam mela Rozhodčí mají záběr z horní kamery a je to už jen na nich. Podle mě to dělají podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nevím přesně, jestli se nesmíte dotknout, nebo jak to je, pravidla jsou v tomto případě docela složitá. Věřili jsme a byli jsme za to samozřejmě rádi. Dalo nám to šanci, ale tu jsme nevyužili.

Dostali jste navíc k dispozici přesilovou hru a Boleslav jste tak měli podruhé v řadě na lopatě…

Přesně tak. Tohle jsou ty momenty, kdy to musíme rozhodnout, ale nepovedlo se. Mladá Boleslav nás za to dvakrát potrestala.

„Je to jen o tom dávat góly, hrát jednoduše a nedělat chyby.“

#30 Jakub Lev (o receptu na obrat v sérii)

Průběh série je prakticky totožný jako před šesti lety. Čím to je, že se Mountfieldu v mladoboleslavské hale nedaří?

Nevím, jestli je to náhoda, nebo co. Vždycky nám chyběl krůček, jediný gól. Doma to musíme za každou cenu zvládnout a pak tady tuhle negativní sérii ukončit.

V obou duelech vyrobil Hradec obrovské množství faulů. Určitě jste si k tomu něco před čtvrtým zápasem řekli, ale stejně jich opět bylo sedm. Čím to je – přemotivovanost?

Máme velký problém vyznat se v tom metru. Je to těžké a ještě jsme se s tím nesrovnali. Musíme na to dát prostě bacha. Oslabení hrajeme fantasticky, ale samozřejmě to nejde do nekonečna.

Dá se do neděle vůbec něco změnit? Nebo je to jen o nastavení hlavy?

Změnit nic nejde. Je konec sezóny, tady už se nic natrénovat nedá za dva dny. Pro nás je to jen o tom dávat góly, hrát jednoduše a nedělat chyby.