Ohlasy k zápasu
út 1.3.2022 | Daniel Krátký

Konec série? Poprděli jsme to, ví Aleš Jergl. První místo tým láká

Osm zápasů musel útočník Aleš Jergl čekat na další gól. Naposledy se prosadil při porážce s Kladnem, ta však odšpuntovala hradeckou šňůru osmi výher v řadě. K cestě za devátým vítězstvím chtěl přispět právě i rodák z Kroměříže, který sice otevřel skóre, ale ke třem bodům a výhře nepomohl. Hradec totiž pojedenácté v řadě na Litvínov nevyzrál, nakonec padl 2:3 po nájezdech.

Královéhradečtí ale prohrou po nájezdech na severu Čech rozhodně nejsou zlomeni. Bod z ledu rozjetého soupeře se na konci základní části jistě může hodit. „Rozhodně na naší straně nepanuje žádná frustrace, hlavy máme nahoře a v pátek si s nimi zahrajeme znovu. Musíme do zápasu nastoupit mnohem lépe než tady a doma urvat tři body,“ má jasno Aleš Jergl, autor úvodní branky utkání. Toho našel v dobré pozici kvalitní přihrávkou Nikita Ščerbak.

Gól kroměřížského rodáka je sice počítán tak, jako kdyby padl při hře v plném počtu. Mountfield se ale v zásadě prosadil v přesilovce. O dvě minuty a čtrnáct vteřin zvýšil vedení hostů Christophe Lalancette a vypadalo to, že nejlepší tým extraligy opět potvrdí své kvality. „Cítil jsem, že bychom je mohli zlomit. Ale dá se říct, že člověk musí být celou dobu v nějakém stresu. Furt musí hrát dobře,“ popisuje hradecká šestadvacítka.

„Rozhodně po tom půjdeme.“

#26 Aleš Jergl (o možném zisku Prezidentského poháru)

Na kontakt se domácí dostali ještě ve druhé třetině díky přesilovce, kterou využil slovenský forvard Matúš Sukeľ. A přesně dvě minuty před koncem základní hrací doby srovnal Patrik Zdráhal. A v nájezdech rozhodl hned první střelec Giorgio Estephan (na nějž navázal Jiří Fronk), na hradecké straně tentokráte neuspěl ani jeden nájezdník. „Poprděli jsme si to sami, dalo by se říct, že rozhodly přesilovky. Nájezdy už jsou loterie,“ vykládá Aleš Jergl. A dodává: „Oni byli opravdu houževnatí a šli si za tím. Rychle napadali. A to byla jejich hra.“

Mountfield tak nepřidal devátou extraligovou výhru v řadě. Skončila mu však také jiná série. S Litínovem totiž padl poprvé po dvou letech, během kterých nastřádal nad Vervou deset vítězství v řadě. „Jednou to asi muselo přijít a buďme rádi, že to přišlo teďkon. A ne třeba v play off nebo nějakých rozhodujících zápasech, kde to bude důležité,“ má jasno Aleš Jergl.

V pátek čeká Lvy odveta proti Chemikům, kteří tentokráte přicestují pod Bílou věž. „Budeme jim to chtít určitě vrátit. A získat tři body zpátky,“ vyzývá hradecký sedmadvacetiletý forvard. On i celý tým totiž jistě touží po tom získat Prezidentský pohár. „Vítězství po základní části je pro nás lákavé, rozhodně po něm půjdeme,“ uzavírá.