Aktuální zprávy z klubu
pá 23.4.2021 | Jan Vavřina

Měsíční odpočinek finišuje, hokejisté zahájí letní přípravu

Přesně před měsícem skončila Mountfieldu HK mistrovská sezóna 2020/21, Východočeši už ale vyhlíží nadcházející ročník. A začnou se na něj již brzy připravovat. V pondělí se sejde v ČPP Aréně skupina mladších hráčů, o týden později se k nim přidají také zkušenější borci. Letní dril potrvá přes dva měsíce, poté bude následovat dvoutýdenní volno a finální přesun na led.

Poslední měsíc je v útrobách ČPP Arény klasický posezónní klid. Hráči jsou rozjeti po svých domovech, aby si odpočinuli, zregenerovali a nabrali síly, které budou v průběhu nejen letních měsíců potřebovat. První kapky potu v sezóně 2021/22 ze sebe členové A-týmu dostanou v pondělí 26. dubna, kdy se k tréninku sejde skupina mladších hráčů. O týden později, 3. května, se k nim přidají také jejich zkušenější kolegové.

V průběhu celého května a června stihnou svěřenci Tomáše Martince desítky tréninkových jednotek, které budou znovu v režii kondičního trenéra Michala Tvrdíka. Lvi by měli využít rovněž ledovou plochu, která by měla být k dispozici po výměně mantinelů, jež je naplánována na květen.

Stejně jako každý rok, i nyní budou hráči pod drobnohledem koučů i měřících přístrojů. Kromě interního testování v průběhu přípravy zakončí letní období Wingate testy, které proběhnou na začátku července. Po dvoutýdenním volnu bude následovat test VO2 max a start předzávodního období.

Profesionální sportovci mají výjimku z vládních opatření, v rámci přípravy tak mohou využívat vnitřní i venkovní sportoviště v neomezeném počtu. Koncept letní přípravy by tak neměl být narušen a měl by proběhnout v podobném duchu jako v předchozích letech. Samozřejmostí je ale dodržování přísných hygienických povinností včetně testování, obdobně jako v průběhu mistrovské sezóny.

Jiná je situace u mládežníků, na které se vládní nařízení vztahují. Ta ale budou od pondělí 26. dubna zmírněna, do tréninků se proto zapojí také východočeské naděje. Jejich jednotky však budou probíhat v omezeném režimu tak, aby odpovídaly aktuálně platným pravidlům ministerstva zdravotnictví. Trenéři jsou s hráči prostřednictvím komunikačních aplikací v neustálém kontaktu, o pravidlech a systému tréninků je budou informovat právě touto formou.