Žáci
so 2.7.2022 | Lukáš Picek

Milé zpestření na závěr přípravy. Lvíčata si zatrénovala s rodiči

Nejmenší hokejisté ročníků narození 2015 a 2016 zažili pestrý závěr letní přípravy. Trenéři pro ně na hřišti ZŠ Štefánikova přichystali společný trénink s rodiči, a to jako odměnu za píli, kterou na suchu předváděli. I pro rodiče se jednalo o perfektní možnost se mezi sebou lépe poznat. Tato ozvláštněná podoba se všem moc líbila a jak hráči, tak rodiče si akci náramně užili.

U obou kategorií dorazilo kolem 40 účastníků, tedy přibližně 20 dětí a 20 rodičů. Celou netradiční akci přibližuje trenér nejmenších Lvíčat Martin Stehno. „Probíhal normální trénink, na jaký jsou děti zvyklé. Dělali jsme různá cvičení zaměřená na obratnost a koordinaci pohybu, šlo o mnoho aktivit. Jedinou změnou, ale dost zásadní, bylo, že na hřišti byli také rodiče, kteří tréninkovou jednotku absolvovali ve dvojici se svou ratolestí,“ popisuje.

V těchto rodinných skupinkách rovněž proběhly i zajímavé soutěže, za jejichž splnění získávala každá dvojice body. V tomto věku je nejdůležitější rozvíjet u dětí sportovní všestrannost a lásku k pohybu, na což byly úkoly zaměřeny. Po skončení následoval běh trestných úseků. Někteří rodiče si je poctivě odběhali sami, v jiných případech byli doprovozeni svými potomky.

Na závěr celého tréninku čekal nejmenší hradecké talenty fotbalový zápas proti týmu složenému z jejich rodičů, a to na dvou hřištích. Mladší z družstev předvedlo velikou bojovnost a touhu po výhře, která je dotlačila až do úspěšného a vítězného konce.

„Za mě panuje obrovská spokojenost. Odezva byla fantastická, rodiče i děti byli nadšení. Pro nás trenéry akce přinesla i příležitost je blíže poznat, za což jsme moc rádi. Řekl bych, že se jednalo o další z možností, jak k našemu hokeji děti přitáhnout,“ hodnotí Martin Stehno vydařenou událost. „Protože se nám společný trénink moc líbil, počítáme s tím, že ho v budoucnu určitě ještě někdy zopakujeme,“ dodává závěrem.