Aktuální zprávy z klubu
út 12.10.2021 | Jan Vavřina

Mountfield HK uspěl v anketě Nejúspěšnější sportovec desetiletí

Parádní ocenění pro hradecký hokejový klub! V závěru září proběhlo vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec desetiletí 2010-2019 v rámci Královéhradeckého kraje, kterou pořádá Česká unie sportu. Mountfield HK si odnesl hned dvě ceny v prestižních kategoriích – kolektiv dospělých se umístil na 3. příčce, kolektiv mládež si odnesl pomyslné zlato!

Slavnostní ceremoniál se odehrál v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové, a to za účasti sportovních špiček působících v Královéhradeckém kraji. Oceněno bylo 53 individuálních sportovců a 6 týmů v 10 kategoriích z 263 navržených kandidátů.

Mountfield HK patří k pravidelným oceněným v rámci jednotlivých ročníků a v hodnocení za celé desetiletí dosáhl na úspěch v kategorii dospělých i mládeže. „Moc si vážíme toho, že naše mnohaletá práce a snažení byly nejen touto formou oceněny. Naším cílem je se každý rok zlepšovat, a to na úrovni A-týmu i mládeže, abychom neustále patřili k celorepublikové špičce. Myslím si, že se nám to dlouhodobě daří, a jsme za to moc rádi,“ těší generálního manažera Aleše Kmoníčka.

Do ankety byly zahrnuty sportovní výsledky mezi lety 2010 a 2019, nezohledňovala tak například jeden z největších úspěchů hradeckého hokeje v podobě finále hokejové Ligy mistrů z února 2020. I tak A-tým reprezentoval své město velice zdatně – v Tipsport extralize vybojoval bronz, dvakrát skončil na konečné čtvrté příčce, jednou na páté. K tomu se dvakrát zúčastnil prestižního Spengler Cupu, hrál Champions Hockey League. Tyto úspěchy stačily na bronzovou příčku, výše skončil silniční cyklistický tým Elite Elkov Kasper a mužstvo basketbalových Hradeckých lvic.

V kategorii mládeže uspěly na 3. místě SK Karate Spartak Hradec Králové a na 2. místě žákyně TJ Sokol Hradec Králové hrající basketbal. V nabité konkurenci ale nejvíc oslnila mládež Mountfieldu HK! Tři dorostenecké mistrovské tituly, k tomu stříbro a bronz, všechno na celorepublikové úrovni. Juniorský triumf v turnaji O Pohár DHL z jara 2020 už do vyhlašovaného období nebyl zahrnut.

Východočeši tak mají skvělý základ do nadcházející desetiletky, ve které se budou opět snažit útočit na mety nejvyšší.