Rozhovory
st 4.11.2020 | Jan Vavřina

Po 37 dnech na domácím ledě. Bylo to super, hlásí Lukáš Cingel

Jednání z posledních dní nabrala konečně na obrátkách. V pondělí bylo povoleno profesionálním sportovcům trénovat ve vnitřních prostorách, v úterý byla představena některá pravidla týkající se pokračování soutěží. Ve středu už zasedly ligové kluby v rámci APK LH, aby odsouhlasily restart soutěže již o víkendu. Mountfield HK půjde do boje ale až po něm, první utkání v obnovené sezóně ho čeká v pondělí na ledě Vítkovic.

Do té doby se bude družina Vladimíra Růžičky pilně připravovat na ledě, který už má plnohodnotně k dispozici. Jaký byl úvodní trénink dle Lukáše Cingela? „Bylo to super, všichni byli natěšení, takže tempo bylo dobré. Zápasy teď půjdou rychle za sebou, tak doufáme, že se do toho co nejdřív dostaneme. Snad ta dlouhá pauza nebude moc znát,“ přeje si zkušený útočník.

Úvodní přibližně hodinová jednotka odstartovala po půl desáté ranní, absentoval jen Filip Hronek, který v minulých dnech odcestoval s národním týmem na Karjala Cup. Hokejisté zprvu tréninku rozdávali úsměvy. Aby také ne, když se na led ČPP Arény dostali poprvé od 29. září. K závěru dopolední fáze už byly k vidění spíše pokroucené obličeje značící dřinu a únavu. Tím ale středeční program neskončil, hned odpoledne proběhl další trénink. To aby se do toho Lvi znovu co nejdřív dostali.

„Hodí nás do vody a my budeme muset plavat.“

#6 Lukáš Cingel (o restartu soutěže)

Poslední týdny extraligovým hokejistům moc důvodů k radosti nepřinesly. To se však s uplynulými dny změnilo. „Konečně přichází dobré zprávy. Už se to trošku rozběhne a snad do toho zase rychle naskočíme. Těšíme se hrozně moc. Musíme se na to dobře připravit a pokračovat ve výkonech, jaké jsme předváděli před pauzou. Snad na to navážeme a budeme sbírat body jako předtím,“ přeje si jeden ze služebně nejstarších hradeckých borců.

Kvůli takřka měsíčnímu výpadku muselo vedení soutěže upravit extraligový rozpis. Ten nicméně nadále počítá s odehráním kompletních 52 kol a koncem základní části tak, jak bylo plánováno – na začátku března. „Zápasy budou skoro ob den, tím to bude náročné. Uvidí se, kdo se líp připravil a má více sil. Bude toho fakt hodně, ale těšíme se na to. Hodí nás do vody a my budeme muset plavat. Ale když je hodně zápasů, člověk nad nimi moc nerozmýšlí a jde od jednoho k druhému. Není moc času dumat nad tím posledním. Naopak se musí hned připravit na další,“ zamýšlí se nad nadcházejícím obdobím slovenský forvard.

Po vynucené pauze není čas ztrácet čas, a tak ligové týmy čeká v příštím týdnu hned kvarteto duelů – pondělí, středa, pátek, neděle. „Nesmíme se dívat moc dopředu, teď se musíme připravit hlavně na pondělí. Abychom do toho dobře vkročili a dostali se do pohody. Co bude pak, se uvidí,“ uzavírá Lukáš Cingel.

Fotogalerie