Aktuální zprávy z klubu
út 1.6.2021 | Petr Koval, Tereza Marvánková Hölzlová

Po Lvech vyjeli na led také Kozlové, využijí ho dvakrát týdně

A-tým Kolína, jehož součástí jsou také hráči širšího kádru Mountfieldu HK, mohou od začátku června využívat led v královském městě, což také činí. Vedení partnerských klubů se domluvila na užší spolupráci, Kozlové tak mohou obout brusle mnohem dříve, než jak byli v posledních letech zvyklí.

V sezóně 2019/20 dosáhli Středočeši na historický milník. V nedokončeném ročníku se totiž vyhřívali na horní příčce 2. ligy a po rozhodnutí předních činovníků putoval klub, jenž brzy oslaví 90 let od založení, poprvé do druhé nejvyšší soutěže.

Kozlové poté navázali partnerství s Mountfieldem HK, a to se odsvědčilo. Dres modrobílých oblékala celá řada Východočechů a do budoucna jich může být ještě více. Oba oddíly se totiž dohodly na mnohem větší provázanosti, a to ve všech ohledech. Jedním z dalších důkazů byl první červnový den, kdy se po ledě malé haly ČPP Arény proháněli hráči s Kozlem na prsou a nápisem SC Kolín na zádech.

Co na tuto možnost říká Jan Šťastný, který je součástí hradeckého i kolínského realizačního týmu a jenž úvodní jednotku vedl? „Spojujeme suchou přípravu s ledem. Tréninky budou zaměřené hlavně na rozvoj individuálních dovedností, což je věc, která je alfou a omegou dnešního hokeje. Aktuálně na mistrovství světa vidíme, že dovednosti a zakončení rozhodují zápasy. Na tom hráči v českém prostředí musí hodně pracovat a zlepšovat se,“ myslí si zkušený funkcionář.

Tým ze středních Čech zahájil přípravu i se zapojením ledové plochy výrazně dříve, než tomu bylo v předcházejících letech. Kozlové ji mohou využívat po celý červen, naordinované mají dopolední tréninky každé úterý a čtvrtek.

Zpestření přípravy kvituje i urostlý bek Jakub Váchal, jenž bude bojovat o své místo v dospělém hokeji. „Musím říct, že po dvou měsících je to na ledě docela nezvyk. Až do letoška jsem byl zvyklý se jít sklouznout na led aspoň jednou týdně, ale po půl hodině si tělo už začalo zvykat. Určitě je to příjemné zpestření letní přípravy, přece jen bruslení není tak nepříjemné jako běhání,“ přidává svůj pocit s úsměvem na tváři obránce s osmi extraligovými starty.

Fotogalerie