Rozhovory
pá 21.1.2022 | Redakce

Podnikání, sushi nebo Jiří Dopita. Jakub Lev odpověděl na dotazy

Donedávna sbíral Jakub Lev v letošní sezóně hlavně asistence, v posledním kalendářním měsíci roku se ale i rozstřílel, soupeřům nasázel šest branek, k nim přidal jeden přesný pas. I díky tomu se stal OlfinCar hráčem měsíce prosince. Všestranný útočník pak odpověděl na zvídavé dotazy fanoušků. Následně vybral nejzajímavější otázku (od uživatele Milana týkající se životosprávy), který se může těšit na balíček cen – od společnosti OlfinCar, podepsané klubové tričko a dvě vstupenky na hokej.

Outrata Tomáš (Hradec Králové)
11.1.2022, 15:45
Máš před zápasem nějaké rituály? A také, se kterým hráčem se ti na ledě hraje nejlépe?

Odpověď:
Ahoj Tomáši,
jsem typ hráče, který rituály nemá. Myslím, že by mě to akorát odvádělo od hry a od soustředění na zápas. Nemám takové ty rituály, že bych se musel jít rozcvičit ve stejný čas, obalovat stejně hokejky nebo jíst stejné jídlo. Jak to vyjde, tak to vyjde, ale nesoustředím se na to.
Vždycky je dobré mít k sobě někoho kreativního, kdo vás umí najít, s kým si vyhovíte a kdo vás umí dostat do šance a taky vybojuje puky. A pro mě je důležité, abych si s tím hráčem rozuměl i mimo led, protože pak to funguje líp i na ledě.
Milan (Hradec Králové)
10.1.2022, 16:17
Dobrý den,
jak to u Vás o svátcích jako u vrcholového sportovce vypadalo se životosprávou? Vybočil jste nějak ze svého běžného stravovacího režimu?
Bojujete také s kilogramy nebo si stále držíte stabilní váhu, případně máte nějaký osvědčený recept, jak si držet ideální váhu?
Co Vám nejvíce pomáhá. Zda je to zase o zvýšení fyzické aktivity nebo i o úpravě jídelníčku ev. jaké potraviny preferujete.


Děkuji za odpověď a ať se daří v další hokejové kariéře.

Milan


Odpověď:
Ahoj Milane,
abych se přiznal, jediný den, který jsem vybočil, bylo na Štědrý den. Dal jsem si salát s řízkem, to se u nás doma jí. Na 25. prosince už mi ale manželka dělala kuře a rýži, zabalila mi to na cestu, protože 26. prosince nás čekal zápas ve Zlíně. Den před zápasem už bych si nic takového nemohl dovolit, druhý den bych byl takový těžký. Určitě bych se necítil dobře, občas mě pálí žáha, když bych takhle vybočil.
Snažím se jíst pravidelně a také podobné složení věcí, aby byla vždy vyváženost sacharidů, tuků i bílkovin. Tím pádem s váhou nebojuju, mám rozpětí nějakých dvou, tří kil. Hodně taky záleží, jak jdou zápasy za sebou. Když jich je víc, třeba pátek, neděle a úterý, tak mi ty dvě, tři kila skočí dolů a pak se to snažím dojíst. Den před zápasem se snažím zařazovat hodně sacharidů, protože na to pak tělo jede nejvíc. Navýším je asi o dvacet nebo třicet procent, abych se v den zápasu cítil komfortně.
Děkuju!
Šimon Zlámal 💪 (Frýdlant nad Ostravicí (Moravskoslezský kraj))
9.1.2022, 15:29
Ahoj Kubo, nejprve ti chci pogratulovat 👍💪🤝👏 že si vyhrál soutěž offline car hráč měsíce 👍💪♥️😍💜🥳🤜🤝👏👍💓. Ať se ti daří i nadále 👍👏🤝🤜♥️💪


Kdo tě přivedl k hokeji🏑🏒🥅?

Tvůj hokejový cíl?

Tvůj sezónní cíl?

Tvůj hokejový vzor?

Oblíbené jídlo?

Odpověď:
Ahoj Kubo, děkuju za gratulaci i přání.
1) K hokeji jsem se tak trošku přivedl sám. Bydleli jsme v Rokycanech a já chodil do školky hned vedle zimního stadionu. Každému dítěti se líbí, když se někde ozývají rány nebo se tam řve. Takže jsem donutil rodiče, aby se tam se mnou zašli podívat a chtěl jsem to za každou cenu vyzkoušet. Rodiče mi vyšli vstříc a pak už jsem u hokeje zůstal.
2) Vždycky jsem měl i osobní cíle, ale teď už jsem ve věku, že bych chtěl ještě něco vyhrát, zažít týmový úspěch. Když jsme vyhráli titul v Plzni, tak to byl jeden z nejlepších pocitů, které jsem ve sportu zažil. Přál bych si to zažít ještě minimálně jednou a doufám, že se mi to povede.
3) Sezóna je nějak rozjetá a každý rok se nepodaří hrát na takových příčkách. Snažíme si toho vážit a cílem pro tuto sezónu je pokračovat ve výkonech, které jsou, pořád je zlepšovat a v play off jít krok za krokem. Doufejme, že se nám budou vyhýbat zranění nebo výpadky formy a potom můžeme myslet tam, kam všichni.
4) Hokejový vzor extra nemám. Když jsem byl malý, líbil se mi Jirka Dopita. Ale že bych koukal na hráče NHL a říkal si, že mám podobný styl jako někdo, to ne.
5) Mám hodně rád sushi. Když jedeme do Prahy, nebo i v Plzni máme dobrou restauraci, tak si rádi zajdeme. Přičichnul jsem k tomu v Ostravě, kde jsem se seznámil s klukem, který měl sushi bar. Jezdí hodně po světě, a hlavně do Japonska, takže se snaží držet tradiční receptury. Speciálně si nechával dovážet ryby, takže suroviny byly opravdu kvalitní. Ukázal nám, jak se to všechno připravuje, co všechno se dělá, takže k tomu mám teď hodně blízko.
Petr (Hradec Králové)
8.1.2022, 21:56
Ahoj Kubo, máš radši lvy, nebo tygry?

Odpověď:
Ahoj Petře,
jednoduchá otázka, samozřejmě vždycky Lev :-)
Lucie (Hořice)
8.1.2022, 20:23
Ahoj, gratuluji k výhře hráče měsíce.

Ráda bych se Tě zeptala co rád děláš ve volných chvílích?
Zda je něco na co se v blízké době hodně těšíš?
A čeho by jsi rád v životě dosáhl?

Přeji Ti, aby se Ti i nadále dařilo.
Lucka

Odpověď:
Ahoj Lucie,
1) Než se nám narodila dcera, tak volné chvíle byly trošku jiné. Teď nejvíc času mimo hokej věnuju rodině. Snažím se s malou dělat všechny aktivity. Každý den se něco učí, roste, takže na to chci mít hezké vzpomínky. Nechci si pak v padesáti říct, že jsem se jí nevěnoval. Snažím se jí rozvíjet a předat jí to, co předali moje rodiče mně.
2) V nejbližší době asi ne, spíš v létě jsou akce, na které se hodně těším. Teď se samozřejmě těším na každý zápas.
3) Nemám vyloženě dané cíle, kterých bych chtěl dosáhnout. Spíš to mám v hlavě nastavené tak, že se chci posouvat, chci se učit a chci se zdokonalovat. Chci mít všeobecný rozhled a být multifunkční, abych po kariéře nebyl omezený v tom, co bych mohl dělat. Snažím se naslouchat lidem kolem sebe, protože každý názor vás posouvá, i když s některým souhlasíte víc nebo míň, pořád si z něj třeba deset, patnáct procent můžete vzít.
Moc děkuju, Tobě taky!
MHK_Honza (Hořice)
8.1.2022, 16:27
Ahoj Kubo, v první řadě ti chci pogratulovat k vítězství hráče měsíce.
A teď k otázkám.
Pomohlo ti v rozhodování při přestupu do HK tvoje příjmení? (Myslím ve spojení se lvem ve znaku). S takovým příjmením nemůžeš hrát v jiném týmu 😁😁.
Spousta tvých spoluhráčů si občas zajde zarybařit, patříš mezi ně, nebo jsi zastáncem jiných koníčků, popřípadě jakých?
Díky za odpověď
Honza

Odpověď:
Ahoj Honzo, moc díky!
Abych řekl pravdu, nehrálo to žádnou roli.
Rybář vůbec nejsem, nejsem tichý blázen. Mám rád aktivní odpočinek, takže mimo sezónu si rád zajdu na procházku, baví mě jezdit na túry na hory. Největším koníčkem mimo sezónu je stoprocentně tenis. Tím, že manželka ho dlouho hrála, tak je to jedna z věcí, ve kterých se vždycky v létě chci zdokonalit.
Rádo se stalo :-)
Jan Káda (Jaroměř)
8.1.2022, 14:04
Ahoj Jakube, chtěl bych Ti poblahopřát k vítězství hráče měsíce prosince 2021, zasloužil sis to.

Teď k otázkám:

1. Jak se Ti hraje za Hradec?
2. Jak e Ti líbí Hradec jako město?
3. Jaké máš zájmy a koníčky mimo hokeje?
4. Máš domácího mazlíčka? Jestli ano tak jakého?
5. S kým v kabině si nejvíce rozumíš?
6. Jsi pivař, nebo vinař?
7. Říkám si jestli je to náhoda, že za Hradecké Lvi hraje Lev, co na to říkáš Ty?
8. Co říkáš na účast od lidí skóruj pro...? Jsi překvapený a spokojený z účastí tolika lidí?

Přeji Ti do nového roku hlavně zdraví a ať Ti to střílí dál jako do teď.

S pozdravem Honza

Odpověď:
Ahoj Honzo, moc Ti děkuju!
1) Za Hradec se mi hraje dobře, samozřejmě, že když se daří, tak se hraje dobře za každý tým. Myslím, že jsme letos našli tvář a hru, kterou se chceme prezentovat. Zatím (klepu na dřevo) se nám to daří a tím pádem se nám hraje líp.
2) Hradec je pěkné město a je tu tak nějak všechno, co člověk potřebuje k životu. Slušné restaurace, kino, obchodní centra, když něco sháníte a taky hezká příroda a dobrá místa na procházky. Tím, že je to placka, tak můžete chodit na delší procházky nebo se projet na kole. Za mě ideální místo na život.
3) Mimo hokej se kromě rodiny věnuju i svému podnikání. Ve volných chvílích tedy řeším i svou firmu, do které jsem vstoupil. Hodně mě baví sledovat realitní trh, ve kterém se snažím orientovat. Myslím, že v tom je docela budoucnost.
4) Máme psa, kokršpaněla, jmenuje se Marvin.
5) Mám tam víc kluků, se kterými se bavím a probíráme různé věci. Nechci říct, že mám vyloženě jednoho parťáka, který když onemocní, tak bych chodil do kabiny nerad.
6) Přeci jen jsem z Plzně, takže si dám raději pivo. Ale když mi někdo nabídne dobré prosecco, určitě neodmítnu.
7) Mohl jsem skončit taky v Ústí nad Labem, tak jsou taky Lvi :-) Takže je určitě lepší být v Hradci. Ale jinak je to samozřejmě náhoda. Sešlo se to hezky a snažím se dělat čest jak jménu, tak maskotovi klubu :-)
8) Myslím si, že takovéto akce jsou potřeba. Je dobré vždy najít nějaký charitativní projekt, kterým můžeme alespoň trochu pomoct. A když se do toho zapojí veřejnost, tak je to jedině dobře. Takových akcí by klidně mohlo být víc.
Ondřej Doležal (Hradec Králové)
8.1.2022, 12:58
Ahoj Jakube
Chtěl bych se zeptat. Proč ti sedne hra u mantinelu ?
Děkuju za odpověď a gratuluju k ocenění
Ondřej Doležal

Odpověď:
Ahoj Ondro,
nevím, jestli mi úplně sedí, ale mám nějaké fyzické proporce a parametry, přeci jen se mi tam bude hrát líp, když mám kolem 100 kilo než když tam pojede Kevin, který má 67 kilo :-)
Lukáš (Hradec Králové)
8.1.2022, 11:14
Ahoj Jakube gratulace k výhře hráče měsíce Prosince.
1) Doufám že už konečně budete mistři extraligy, až se hráči Třince uzdraví tak si udržte 1 místo.
2) Kde se ti hraje dobře v Plzni nebo Hradci Králové?
3) Jak se ti líbí v Hradci Králové?
4) Doufám že v Novým roce budeš dávat víc jak 6 gólů.
Ahoj měj se hezky a hodně zdraví štěstí v Novém roce ti přeje fanoušek Lukáš z Hradce Králové.

Odpověď:
Ahoj Jakube,
1) Uděláme pro to všechno, co bude v našich silách.
2) V Plzni jsem vyrůstal, a i když tam teď nejsem každý den, na zápasy se tam těším a znám tam to prostředí. Ale když trénujete každý den na hradeckém zimáku, tak si na to zvyknete. Tím pádem se mi hraje už líp tady.
3) V Hradci se mi líbí, já i rodina jsme tady spokojení. Je to hezké prostředí, za mě spokojenost.
4) Taky doufám, že v každém roce budu dávat více gólů :-)
Děkuju!