Aktuální zprávy z klubu
čt 27.4.2023 | Tisková zpráva | Foto: Salonky HK

Podpořte Lvy v cestě za snem! Sledujte 6. finále před ČPP Arénou

Naděje na historický obrat ve finále Tipsport extraligy stále žije! Hradečtí hokejisté ve středu odvrátili i druhý mečbol Třince, soupeře zdolali 3:0 a finálovou sérii vrátili zpátky do Slezska. Šesté utkání se v třinecké WERK Areně odehraje v pátek od 17 hodin. A vy znovu můžete být u toho alespoň na dálku. Ve spolupráci s městem Hradec Králové a Královéhradeckým krajem bude opět uspořádáno promítání zápasu na velkoplošné obrazovce přímo před ČPP Arénou.

Hokejová euforie v Hradci Králové pokračuje. Hradečtí Lvi po historickém postupu do finále Generali Česká play off TELH sice prohráli úvodní tři zápasy proti obhájcům titulu z Třince, poté se ale nadechli k velkému obratu. V neděli zvítězili hokejisté Mountfieldu HK v třinecké WERK Areně 2:1 v prodloužení, ve středu pak doma vyhráli jasně 3:0 a sérii vrátili zpátky do Slezska. Už v pátek budou bojovat o vyrovnání série na 3:3, což by znamenalo, že o letošním mistrovi rozhodne až sedmý finálový duel v neděli v hradecké ČPP Aréně.

Pokud se nevydáte s fanklubem podpořit Lvy přímo Slezska, můžete zažít jedinečnou atmosféru finále i přímo v centru Hradce Králové. Stejně jako venkovní finálové zápasy o minulém víkendu, které před hradeckým zimákem shlédlo na tisíc fanoušků, i páteční šestý finálový zápas můžete sledovat v jedinečné atmosféře na velkoplošné obrazovce přímo před ČPP Arénou! Chybět ani tentokrát nebudou stánky s občerstvením a také bohatý doprovodný program, kterým vás provede moderátor Vítek Martinec.

Program před zimním stadionem začíná v pátek už hodinu před začátkem zápasu, tedy v 16:00. Vstup na akci je pro všechny fanoušky zdarma! Promítání šestého finálového utkání i tentokrát podpořili společně město Hradec Králové a také Královéhradecký kraj. „Cítíme, že je nutné naše hokejisty v historickém finále podpořit a město nemůže zůstat nečinné. Hradec Králové nyní opravdu žije hokejem, proto chceme, aby lidé měli šanci užít si společně skvělý hokejový zážitek,“ říká primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.

Nadšení z finálové účasti neskrývá ani hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček. Ten věří, že o projekci bude mezi Hradečáky i tentokrát velký zájem. „Už samotná účast našich hokejistů ve finále extraligy je pro hradecký hokej naplněním jednoho snu. Královéhradecký kraj, který sport, hokej nevyjímaje, dlouhodobě podporuje, se proto rozhodl vyjádřit podporu hráčům Mountfieldu HK v rozhodujících utkáních a pomoci přenést atmosféru z haly do veřejného prostoru před zimní stadion v Hradci Králové. Věřím, že fandit přijdou nejenom ti, na které se nedostaly vstupenky, ale i širší veřejnost a společně se nám podaří vytvořit atmosféru, která pomůže naplnit i ten sen největší,“ uvádí královéhradecký hejtman.

Na jedinečný hokejový zážitek zve fanoušky i generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček: „Jsem moc rád, že se něco takového podařilo zorganizovat. Je fajn, že i fanoušci, kteří se nedostanou přímo na zápas do Třince, mohou naše hráče sledovat. Pevně věřím, že toho co nejvíce Hradečáků využije a aspoň takto na dálku podpoří náš tým v historickém finále,“ zve hradecké příznivce na akci Aleš Kmoníček.