Aktuální zprávy z klubu
čt 20.5.2021 | Jan Vavřina

Přípravné zápasy Lvů: Zahraniční týmy, extraliga i Kozlové

Generali Česká Cup, Mountfield Cup, Memoriál Zbyňka Kusého či European Trophy. Přípravné období hradeckým hokejistům vždy zpestřil některý z řady turnajů, letos se poprvé v novodobé extraligové éře musí spolehnout na ryze přátelské zápasy. Přetrvávající pandemie totiž zkomplikovala plány organizátorům jednotlivých akcí a jen těžko lze predikovat, jaká bude situace v průběhu letních měsíců.

I přesto se Mountfieldu HK povedlo domluvit konfrontaci se zahraničními týmy, a to ze sousedního Rakouska a Slovenska, s nimiž odehrají Lvi čtyři zápasy. Kromě toho je čeká pět duelů proti extraligovým mančaftům a jeden proti partnerskému Kolínu.

Právě souboj s Kozly by měl celé předzávodní období odstartovat, a to 5. srpna. V plánu je odehrát tento duel na ledě soupeře, situace se ale ještě může změnit. Následovat bude dvojboj proti extraligové dvojici Olomouc, Karlovy Vary. Poté už přijdou na řadu špíly se zahraničními týmy. Nejprve dojde na reprízu "hradeckého derby" mezi Hradcem Králové a Štýrským Hradcem. Následně vyzvou Lvi třikrát Capitals – dvakrát vídeňské (ve Znojmě a Hradci) a mezitím jednou bratislavské (v Hradci).

S Libercem Mountfield zakončil minulou mistrovskou sezónu, zahájí s ním také tu nadcházející. A s Tygry poměří síly také dvakrát na konci srpna. Generálkou na Tipsport extraligu 2021/22, která odstartuje v pátek 10. září, bude mač proti Olomouci hraný o osm dní dříve.

S ohledem na aktuální situaci se mohou plány jednotlivých týmů ještě změnit. Časy zápasů budou upřesněny později, stejně jako pravidla týkající se vstupu na stadiony. Záležet bude na vývoji pandemie, respektive platných vládních nařízeních.

Rozpis přípravných zápasů 2021/22


přát. (místo konání bude upřesněno), čt 5.8.2021
SC Kolín Kolín - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., út 10.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Olomouc Olomouc
 
přát., čt 12.8.2021
HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., pá 13.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Graz 99ers Graz
 
přát. (Znojmo), st 18.8.2021
Vienna Capitals Vienna - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., pá 20.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - iClinic Bratislava Capitals Bratislava Capitals
 
přát., út 24.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Vienna Capitals Vienna
 
přát., čt 26.8.2021
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., út 31.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec Liberec
 
přát., čt 2.9.2021
HC Olomouc Olomouc - Mountfield HK Mountfield HK