Ohlasy k zápasu
ne 7.3.2021 | Petr Koval, Jan Vavřina | Foto: Aleš Bedlík / HC Energie Karlovy Vary

Radek Pilař se trefil podruhé za sebou. Verva? Černý kůň play off

Hradec si v posledním utkání základní části připsal vítězství 6:1 na ledě Karlových Varů. V sestavě nechyběl ani Radek Pilař, který tak letos nevynechal jediné střetnutí! Trenéři jej využívali v obraně i útoku, do posledního 52. kola naskočil ve čtvrté řadě se zkušenými mazáky – Petrem Koukalem a Radkem Smoleňákem. A jak se univerzální hokejista odvděčil za důvěru? Dvěma góly v posledních dvou zápasech!

Radku, dokráčeli jste k pohodlnému vítězství 6:1. Je to přesně to, co potřebujete před play off?
Jo, určitě. Prohráli jsme tři zápasy v řadě, tahle výhra nám zase trošku pomůže psychicky do dalších bojů v play off.

Jaký byl pro duel s Energií úkol? Připomínali jste si hodně porážku s Plzní?
Něco jsme změnili v naší hře a dbali na to, abychom nastolené věci dodržovali, a i díky tomu se nám podařilo vyhrát. Plzeň jsme si na videu ani nepouštěli, hlavně jsme se soustředili na svoje chyby. A Vary jsme moc nerozebírali, protože jsme nevěděli, v jaké sestavě nastoupí.

Do utkání váš tým vstoupil skvěle, vedli jste už po 56 vteřinách. Jak rychlé vedení pomůže?
Určitě je to lepší, než zápas dotahovat. Myslím si, že jsme silnější, když vedeme a držíme výsledek.

Nastoupil jste do všech 52 kol, navíc jste v posledních dvou utkáních vstřelil dvě branky. Je to pro vás snový závěr sezóny?
Určitě jsem nečekal takovou důvěru. Mám radost, že jsem mohl být v každém zápase, ať už v obraně nebo v útoku, tu důvěru jsem cítil. Snový závěr to pro mě trochu je, ale gól proti Plzni byl šťastný. Nějakým způsobem se to ke mně odrazilo a já už měl lehkou práci.

„Mám radost, že jsem mohl být v každém zápase, důvěru jsem cítil.“

#62 Radek Pilař (o pozici v týmu)

Proti Varům se dvakrát prosadily tři útoky včetně vašeho čtvrtého. Je síla Lvů právě v jejich vyrovnanosti?
Víme, že se každá lajna umí prosadit. Myslím si, že v útoku teď ale problém nemáme. Po posledních zápasech musíme více zapracovat spíše na defenzívě.

Do zápasu jste nastoupil se zkušenými hráči – Petrem Koukalem a Radkem Smoleňákem. Jak hodnotíte spolupráci s tak ostřílenými forvardy?
Je pravda, že nikoho zkušenějšího už tady nemáme. Říkal jsem to i klukům před zápasem, že mám v lajně mistra světa a hráče se starty v NHL, takže to bylo super. Kouky se Smolim jsou hráči, kteří už mají něco odehráno a vědí, co a jak. Jsou klidní na puku, a i díky tomu jsme dali gól.

V předkole vás čeká Litvínov, co na to říkáte?
Osobně jsem si přál spíše Vary nebo Olomouc. Vzhledem k posledním výsledkům je pro mě právě Litvínov černým koněm play off. Je to soupeř – když to řeknu blbě – který, když se dobře vyspí, nám může nasázet šest gólů. Jsou hokejoví a trochu nevyzpytatelní. Bude to taky o nás, budeme chtít navázat na poctivou práci směrem dozadu a pohlídat si jejich nejlepší hráče.