Aktuální zprávy z klubu
so 14.5.2022 | Jan Vavřina

Samí zahraniční soupeři – Hradec čeká zajímavá příprava

Mountfield HK se už začal připravovat na suchu na novou sezónu, na první zápasy si ale musí hráči i fanoušci ještě nějaký čas počkat. Konkrétně skoro tři měsíce. Svěřence Tomáše Martince letos čeká zajímavá letní konfrontace čítající tři domácí duely, turnaj v rakouském Kitzbühelu a jako vyvrcholení před startem Tipsport extraligy zápasy Champions Hockey League!

Ještě než vyrazí Lvi do Alp, sehrají v ČPP Aréně, stejně jako vloni, utkání proti Bratislava Capitals. Slovenský tým po tragických událostech předčasně ukončil minulou sezónu, pro tu další je přihlášen v rakouské ICEHL (nástupce EBEL). Tým už nepovede hlavní kouč Peter Draisaitl, ale z pozice sportovního manažera ho bude skládat. A se svou družinou přijede do Hradce v úterý 9. srpna.

Následovat bude už zmíněný přesun směr jih, v Mekce sjezdového lyžování – Kitzbühelu – je totiž naplánován kvalitně obsazený mezinárodní turnaj. Mountfield HK se na něm představí v sobotu 13. a v neděli 14. srpna, bližší podrobnosti včetně představení všech účastníků by měl organizátor akce představit v nadcházejícím období.

Příprava bude rakouskými týmy protkaná i v dalších dnech, respektive týdnech. A znovu to budou soupeři, které Východočeši znají z loňska. Vienna Capitals i Graz99ers dokázal Hradec v létě porazit, nyní se pokusí o to samé. Tentokrát v úterý 23. a ve čtvrtek 25. srpna.

Po pětici ryze přípravných duelů budou následovat ty, ve kterých půjde o hodně. Konkrétně o postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Tady si ale kluby i veřejnost musí na konkrétní termíny a své vyzyvatele ještě počkat. Los skupin proběhne totiž v rámci mistrovství světa ve středu 25. května. Jisté je to, že první dvojzápas bude mezi 1. a 4. září, druhý mezi 8. a 11. září. Pak už přijdou na řadu boje extraligové. Jubilejní 10. ročník zahájí Mountfield HK v pátek 16. září doma proti Liberci.

Rozpis přípravných zápasů Mountfieldu HK 2022/23

přát., út 9.8.2022
Mountfield HK Mountfield HK - iClinic Bratislava Capitals Bratislava Capitals
 
Turnaj (Kitzbühel), so 13.8.2022
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 
Turnaj (Kitzbühel), ne 14.8.2022
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., út 23.8.2022
Mountfield HK Mountfield HK - Vienna Capitals Vienna
 
přát., čt 25.8.2022
Mountfield HK Mountfield HK - Graz 99ers Graz
 

Informace o prodeji vstupenek a časy začátků utkání budou postupně zveřejněny.