Tiskové zprávy
st 27.1.2021 | Jan Vavřina

Šelmy jsou s trejdem spokojeny. Marek Zachar zůstává v Hradci

Na začátku prosince se kluby Mountfield HK a Bílí Tygři Liberec domluvily na dočasném trejdu, jehož součástí byli dva mladí rychlíci Radovan Pavlík a Marek Zachar. Prozatímní výměna se zalíbila oběma klubům, dohodly se proto, že hráči se domů zatím vracet nebudou. Do konce aktuálního ročníku budou naskakovat v nových působištích.

Tenhle trejd pomohl všem zainteresovaným. Marek Zachar se pod Bílou věží dočkal prvních letošních bodů, v 17 duelech jich nasbíral 6 (3+3), důležitou roli plní například při oslabeních. Radovan Pavlík se na severu Čech zase dočkal většího herního vytížení, ve stejném počtu zápasů zaznamenal stejně gólů, asistenci k tomu přidal jednu. Nyní je jasné, že oba skvělí bruslaři budou v hostování pokračovat.

Dohodu obou klubů představuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Naši trenéři jsou s výkony Marka i jeho celkovým přístupem velmi spokojeni, proto měli zájem na prodloužení této spolupráce. Jelikož i Liberec měl zájem na pokračování Radka v jejich klubu, dohoda byla velmi rychlá,“ říká královéhradecký funkcionář.