Preview k zápasu
po 16.11.2020 | Jakub Viglaský, Jan Vavřina

Soutěž jede dál, zápas i ve státní svátek. V úterý přijedou Vary

Gólové hody s Olomoucí skončily přesvědčivým výsledkem 4:0 pro Mountfield HK. Nyní se musí Lvi soustředit na dalšího soupeře, tentokrát ze západních Čech. Karlovy Vary se mohou pyšnit po restartu extraligy třemi výhrami z posledních čtyř zápasů a v Hradci budou chtít upevnit nebo ještě vylepšit šestou příčku v tabulce. Dohrávka 13. kola na ledě ČPP Arény startuje v úterý 17. listopadu od 16:00.

„Oba gólmany máme výtečné. Myslím, že jistotu v brance budeme mít pořád.“

#45 Filip Pavlík (o nedělní změně v brankovišti)

Po znovuobnovení sezóny se hraje jedno kolo za druhým, podobným stylem jako v NHL. Přestože Hradec odehrál za poslední týden čtyři zápasy, hráči se cítí fyzicky fit, což potvrzuje Filip Pavlík. „Myslím, že se silami jsme na tom dobře. Všichni jsou skvěle připraveni a zápasový sled nám jenom prospívá, když se hrají rychle za sebou. Takže si odpočineme, trochu potrénujeme a v úterý na to můžeme jít znova,“ popisuje aktuální rozpoložení.

Hradec nasázel Olomouci čtyři branky a zároveň udržel čisté konto. Jak je s aktuálními výkony spokojen komplexní bek? „Vždycky se může něco zlepšit, ale byl to trpělivý zápas. Čekali jsme, než dáme první gól. Poté jsme skvěle bránili, podařilo se nám vstřelit i druhý, třetí, a to si myslím, že je zlomilo,“ hodnotí povedený duel. K výhře výrazně přispěly také dva góly, které „Kaca“ vsítil. „Jsem za ně samozřejmě rád. Taky že jsem vůbec dostřelil k brance a ono to tam někde zaplulo,“ směje se. „U prvního gólu mi trošku pomohli hráči, myslím, že to tam bylo tečované. Při druhém mi střela pěkně sedla,“ popisuje bek s nejtvrdší extraligovou ránou.

Spolehlivost mají hráči i v bráně, kde se v posledním zápase blýskl Štěpán Lukeš nulou. „Oba dva gólmany máme výtečné, takže si myslím, že tu jistotu v brance budeme mít pořád,“ chválí dvojici maskovaných mužů. Lvi teď mají za sebou zajímavou bilanci, kdy střídají výhry s porážkami. Proti Energii by ji chtěli narušit a připsat si další vítězství. „Bude to důležité utkání. Chceme udělat vítěznou sérii, abychom posbírali více bodů za sebou a dostali se do ještě větší pohody,“ nabádá rodák z Třebíče. O to se Mountfield pokusí během svátečního mače.

DavidKaše
Třiadvacetiletý hráč Philadelphia Flyers strávil uplynulé dva roky za mořem, v tom minulém si připsal první starty i gól v NHL. Letos vypomáhá Varům a potvrzuje svůj potenciál – má průměr bod na zápas.

Velké změny v kádru Západočechů

Karlovy Vary z velké části obměnily soupisku, když přivedly deset nových tváří. Jedním z nich je výborný bruslař Jakub Lauko, který si během pauzy v NHL odskočil do české extraligy společně s Davidem Kašem. Posilou do obranných řad se stal mladý talent Libor Zábranský z Komety nebo zkušený Lukáš Pulpán z Plzně. Téměř dvě kompletní formace naopak kádr Energie opustily. Největší ztrátou je produktivní dvojice Dávid GrígerTomáš Rachůnek, která zamířila do Liberce.

Karlovarští začali sezónu výhrou, pak ale následovaly dvě hořké porážky na domácím ledě, avšak s velice silnými soupeři – Oceláři a Spartou. Před „koronavirovou“ pauzou si ještě stihli připsat tři body za těsnou výhru ve Vítkovicích. Od obnovení extraligy mají na svém kontě dalších devět bodů (dvě výhry nad Motorem a jedna nad Vervou), celkově jich Energie posbírala 15, což stačí na průběžné 6. místo při záporném skóre 22:26. Na čem musí Západočeši zapracovat, to je častější střelba. S průměrem 25,38 jsou nejhorší v extralize, na opačném pólu je právě Mountfield se 33,11 vyslanými střelami za jedno utkání. Dalším kamenem úrazu jsou vhazování, také v nich patří tým Martina Pešouta na chvost tabulky s úspěšností 44,59 %.

Brankářskou jedničkou je zkušenější Filip Novotný, který svého výrazně mladšího kolegu Jana Bednáře pustil do branky prozatím ve dvou případech. Na opačné straně hřiště nejvíc válí Jakub Flek, který je se 7 body nejproduktivnějším hráčem a se 6 přesnými trefami nejlepším střelcem týmu. David Kaše zase prokazuje svou šikovnost gólovými pasy, kterých rozdal 5 v šesti duelech. Radegast indexu zase vévodí exhradecký kapitán Dominik Graňák.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz prozatím do konce listopadu. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


F. Novotný – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán, Zábranský, Weinhold – Hladonik, D. Kaše, Flek – M. Kadlec, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.