Aktuální zprávy z klubu
so 4.12.2021 | Jan Vavřina

Startuje 3. ročník EHL! Kdo bude reprezentovat Mountfield HK?

V sobotu 4. prosince proběhl historicky 3. draft do esportové hokejové soutěže – ENYAQ Hockey League. Oproti předchozím ročníkům dostaly týmy Tipsport extraligy šanci poskládat hned čtyřčlenné sestavy a také si své gamery zvolit ještě před startem kvalifikací. Obou možností Mountfield HK využil a jeho tým je postaven z velké části na gamerech, kteří mají přímý vztah k hradeckému klubu.

David „Willy9“ Voňka, Jaroslav „Kasparos13“ Kašpar, Jakub „Mozaps“ Možný a Jeroným „Stisz“ Žiak – to je čtveřice gamerů, která letos bude reprezentovat Mountfield HK ve 3. ročníku celoextraligové soutěže ENYAQ Hockey League.

Fanouškům hradeckého mládežnického hokeje mohou být první tři jména povědomá. Jednadvacetiletý David Voňka prošel Akademií Lvů a s dorostem slavil dva tituly, nyní hájí urostlý zadák barvy druholigového Dvora Králové. O dva roky mladší Jaroslav Kašpar je členem hradecké juniorské ofenzívy, v rámci přípravy naskočil i za A-tým, když se na ledě Kolína hned uvedl brankou. Jakub Možný se narodil rovněž v roce 2002 a spojil své brankářské hokejové mládí s východočeskou metropolí, byl součástí žákovských kategorií. Čtvrtým do party je rovněž bývalý gólman Jeroným Žiak. Dvaadvacetiletý gamer sice hradecké barvy v reálném hokeji nehájil, neboť chytal za Havířov. Nyní se ale bude snažit udělat úspěch s Mountfieldem HK na poli virtuálního hokeje.

Východočeši zakončili úvodní ročník na poslední 14. pozici, vloni přišlo výrazné zlepšení. 9. místo ale jen těsně nestačilo na vyřazovací boje. Letos se čtveřice zástupců Mountfieldu HK pokusí bránu play off pokořit.

I tentokrát se bude bojovat o prize pool 150 000 korun i vozy od Škoda Auto k zapůjčení. Vše bude probíhat i díky partnerům soutěže. Generálním a zároveň titulárním je společnost Škoda Auto, hlavním partnerem společnost Tipsport a novým partnerem Radegast.

Všichni, kteří sledují hokejovou extraligu, ví, že je Radegast jejím dlouholetým partnerem, a proto jej moc těší, že v letošní sezóně bude podporovat i esportová klání. Gameři a fanoušci esportové ligy se mohou těšit na soutěže, eventy v Radegastovně a samozřejmě na Ryze hořkou dvanáctku! Během utkání základní části najdou všichni gameři v chatu novou emote ikonku piva, aby mohli góly nebo tvrdé hity pořádně oslavit! Tak na zdraví a na bojovníky, i mimo led! A hodně štěstí všem gamerům v nové sezoně.