Preview k zápasu
ne 20.3.2022 | Lukáš Foff

Ve hře je druhý bod. Chce to lepší disciplínu, nabádá Kevin Klíma

Důležitou první výhru hradečtí hokejisté urvali zásluhou bratří Klímových. Po Kellym, který otevřel skóre, se prosadil v 53. minutě i Kevin a zařídil Mountfieldu klidnější spaní. Druhý zápas ale klepe na dveře. Už v neděli v 16:00 se družiny pod vedením Tomáše Martince a Radima Rulíka střetnou podruhé a zase se dá očekávat tuhá bitva o každý puk. V sobotu dorazilo do ČPP Arény přes šest tisíc fanoušků, bude jich tentokrát ještě o něco víc?

„Všichni víme, že máme na víc. Věřím, že v neděli to zvedneme.“

#34 Kevin Klíma (o výkonu v prvním čtvrtfinále)

Hradecký mančaft měl dlouhou dvanáctidenní pauzu po konci základní části, zatímco Bruslaři byli z předkola rozježdění. Místy to bylo znát, což potvrzuje i Kevin Klíma. „Cítili jsme, že se do toho musíme pořádně dostat. Všichni víme, že rozhodně máme na lepší výkon a věřím, že to už v neděli zvedneme,“ poněkud sebekriticky hodnotí úvodní střetnutí rychlonohý útočník.

O těsné výhře Východočechů se rozhodlo v 53. minutě, když domácí bleskově po minutě a jedné vteřině zareagovali na vyrovnání Mladé Boleslavi. Skvělou práci odvedl Aleš Jergl, který odclonil soupeře a uvolnil prostor pro hráče s číslem 34 na zádech. „Viděl jsem, že tam leží volný puk, tak jsem udělal několik rychlých kroků a prostě vystřelil. Naštěstí to tam padlo. Poté jsme už hráli naši hru a obětavě jako jeden tým,“ chválí sebe i spoluhráče syn Petra Klímy, který se byl osobně na utkání podívat.

Jako každá série play off je i tato pořádně vyhecovaná. Hráči se snaží dostat se soupeřům do hlavy a o pošťuchování či slovní výpady nebyla a rozhodně ani v dalších utkáních nebude nouze. Je třeba však zachovat chladnou hlavu. „Udělali jsme několik hloupých faulů. I já sám jsem se jednoho dopustil. Jednoznačně musíme mít lepší disciplínu,“ nabádá člen druhé formace Hradce.

Senzační výkon předvedl při své premiéře v play off v hradeckých barvách brankář Filip Novotný, který po příchodu z Karlových Varů obdržel v deseti zápasech pouze jedenáct branek. „Novas je neskutečný. On prostě všechno čape a to jak umí skvěle rozehrát puk, to všem pomáhá. Doufáme, že bude tím kamínkem, který nám pomůže, abychom dosáhli ještě něčeho víc než jen vítězství v základní části,“ uzavírá Kevin Klíma.

Doprovodný program k čtvrtfinále

Klub si připravil směrem do čtvrtfinále mnoho aktivit pro fanoušky. Jednou z nich je například losování o hodnotné ceny. V neděli bude ve hře poukaz na zájezd v hodnotě 30 000 Kč dle vlastního výběru, benzinová sekačka, sušička na prádlo, NHL22 na PlayStation nebo Xbox či 50 lahví vín. Každá vstupenka či permanentka je automaticky slosovatelná, více detailů se dočtete v tomto článku.

Kromě některé ze zmíněných cen a zážitku z hokeje si můžete odnést také další výhry. V neděli navštíví utkání partneři Tipsport extraligy Pivo Radegast a Škoda Auto, soutěž si také připravil další partner klubu, Big Shock!. Těšit se tak můžete na další aktivity, veškeré shrnutí směrem k programu se dočtete v tomto článku.

Oba duely navíc může navštívit plná kapacita haly, a to již bez nutnosti mít s sebou respirátor či předkládat test nebo potvrzení o očkování! Prodej vstupenek probíhá on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách.

Sestavy z minulého utkání


Novotný – Nedomlel, Blain, Kalina, Pavlík, Jank, McCormack, Pilař – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.