Preview k zápasu
pá 24.3.2023 | Jan Hirsch, Klára Petrásková

Ve hře je mečbol! I výhra 1:0 se počítá, hlásí Radek Pilař

Za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy se čtvrtfinálová série mezi Mountfieldem a Bílými Tygry přesunula pod Ještěd. Hradeckým se zde za velké podpory fanoušků, kteří mnohdy hlasitostí předčívali domácí příznivce, podařilo vybojovat těsné vítězství 2:1 po prodloužení, které krásnou střelou do šibenice vystřelil Aleš Jergl. Ve čtvrtém kole série tak budou mít Lvi možnost dostat se do prvního mečbolu v sérii. Další vyrovnané klání startuje v pátečních 17:00 jak v Home Credit Areně, tak na obrazovkách ČT Sport.

„ Já jsem spíš klidnější, nemám nervy na pochodu.“

#62 Radek Pilař (o bitkách)

Z Hradce mohli svěřenci Tomáše Martince, včetně odchovance Radka Pilaře, odjíždět v klidu, po ztrátě v prvním utkání se jim podařilo udolat to druhé. „Vzhledem k tomu, že jsme druhý domácí zápas celkem dobrým výkonem vyhráli, jsme věřili, že to urveme i tady v Liberci. A to se nám, i když trochu s obtížemi, povedlo,“ raduje se ze získání vedení v sérii hradecký univerzál.

Vítězství na liberecké půdě se ale nerodilo jednoduše. Vedení 1:0 z první části ztratil Hradec v oslabení 71 sekund před závěrečným hvizdem. „Dostat takhle před koncem gól není úplně příjemné a musíme se toho vyvarovat. Byla to zbytečná vyloučení. Já jsem taky udělal úplně zbytečný faul v útočném pásmu. Příště potřebujeme vedení udržet a s klidem zápas dohrát,“ má jasno jičínský rodák. „Potřebujeme do dalšího zápasu dávat pozor na fauly a taky na brejky soupeře. Vždy po našem nastřelení nebo chybě vyletí rychle dopředu, na což si musíme dávat bacha,“ vrací se k vyhranému utkání hradecká dvaašedesátka.

Souboje s Libercem jsou vždy vyostřené, a i ve čtvrtečním mači bylo k vidění několik bitkařských strkanic, například mezi Patrikem Marcelem a Jaroslavem Vlachem, z níž vyšel jako vítěz hradecký bek. „Já jsem spíš klidnější, nemám nervy na pochodu, ale myslím, že zápasy s Libercem jsou i v základní části na ostří nože, a to je jenom dobře,“ přemítá. Všechny dosavadní bitvy přitom skončily rozdílem jediné trefy. „Je to play-off, to se hraje na minimum gólů a i výhra 1:0 se počítá. Série je vyrovnaná, takže každý zápas je důležitý,“ nepodceňuje důležitost zápasů.

Velkou podporou byli pro Východočechy fanoušci, kteří do od Hradce 97 kilometrů vzdáleného Liberce přijeli ukázat, že za svými hráči stojí. A nebylo jich málo, mnohdy překřičeli i domácí fandy. „Fanoušci byli super! Mám radost, že přijeli v takovém hojném počtu a že i my jsme jim mohli udělat radost. Povedlo se nám vyhrát a doufám, že v pátek to bude podobné – že nás zase poženou a budou slyšet,“ uzavírá Radek Pilař.

Sestavy z minulého utkání

Kváča – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann – Frolík, A. Najman, Flynn – Faško-Rudáš, Filippi, Birner – Rychlovský, Bulíř, Ordoš – Vlach, Jelínek, Šír – Dlouhý