Aktuální zprávy z klubu
po 26.10.2020 | Jan Vavřina | Foto: Lukáš Kratochvíl / HC Škoda Plzeň

Ve středu a v pátek na led. A-tým pojede trénovat do Dobříše

Hradečtí hokejisté už za sebou měli mít víkendové soustředění na Božím Daru, odkud měli dojíždět na led do zahraničí. I přes intenzivní jednání nakonec německá strana kvůli aktuální situaci v České republice a panujícím obavám tuto akci zrušila. Vedení klubu tak nastalou záležitost řešilo a přišlo s částečnou alternativou v podobě ledové plochy v Dobříši.

Středočeské město se v posledním období stalo nejvýznamnějším místem pro tuzemský hokej. Na zdejším otevřeném zimním stadionu našly dočasný azyl některé extraligové i prvoligové týmy, mezi nimi bude také Mountfield HK. „Mrzí mě, že jsme nemohli odjet na naplánované soustředění na Boží Dar. Po zpřísnění opatření v České republice a po velkém nárůstu nakažených se německá strana zalekla situace a ze dne na den nám možnost využívání ledové plochy odřekla. Velmi nám tím zkomplikovala situaci. Řešili jsme narychlo i další možnosti, ale stav v okolních státech je také složitý a ledové plochy v dojezdové vzdálenosti jsou obsazené. Vzhledem k těmto skutečnostem jsme si objednali na tento týden dvě tréninkové jednotky v Dobříši,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Hráči A-týmu se na rozdíl od mládeže mohou i nadále připravovat ve skupinách ve vnějších prostorech, k tomu využívají okolí ČPP Arény. Na led v Dobříši se dostanou ve středu v 17:00, další trénink je naplánován na pátečních 18:00. „I v Dobříši byla tento týden ledová plocha na dopolední tréninky z větší části zamluvená, byly volné termíny kolem oběda a po něm. Po pečlivém zvážení a komunikaci s lidmi z Dobříše jsme nakonec dali přednost večerním tréninkovým časům, kdy by již ledová plocha po dopolední zátěži měla být v lepší kondici,“ míní královéhradecký GM.

Pokročilá jednání, že by se extraligové kluby mohly zapojit do tréninků ve svých halách, v minulých dnech narušila politická situace. S možnou výměnou ministra zdravotnictví vzrostla opět nejistota, co s nejrychlejší kolektivní hrou v Česku bude. „Myslím, že jsme již byli blízko rozhodnutí o začátku trénování na ledě a o pokračování extraligy. Bohužel došlo k této prekérní situaci pro nás v nejnevhodnější dobu. V tuto chvíli čekáme, jak záležitost na Ministerstvu zdravotnictví dopadne a spoléháme na Milana Hniličku, který za hokej ve Vládě a na ministerstvu intenzivně bojuje,“ dodává generální manažer Mountfieldu HK.

Nutnost vyjetí na led avizoval před časem i hlavní kouč Vladimír Růžička, ve středu by se měl on i jeho svěřenci dočkat. „Jestli máme začít hrát extraligový hokej, tak hráči potřebují být na ledě. Bez tréninku najednou hrát nejde, kluci musí být připravení,“ je si vědom zkušený kouč.