Fanoušci
po 21.6.2021 | Jan Vavřina

Ve středu na Nový Hradec. Za fotbalem, dražbou i soutěžemi

V úterý a ve čtvrtek odpoledne využívají hokejisté hradeckého A-týmu led v malé hale, ve středu 23. června ale místo bruslí obují kopačky a vyběhnou na zelený pažit. Od 17:30 je totiž čeká exhibiční fotbalové utkání na Novém Hradci Králové, kde se představí proti místnímu celku, a to už pošesté v řadě. Samotný zápas bude obohacen o doprovodný program čítající soutěže nebo charitativní dražbu.

Areál fotbalového hřiště se otevře v 16:00, kdy zároveň začne předzápas na 2×30 minut, který obstarají starší žáci Nového Hradce a hráči Mountfieldu HK ročníku 2007. Pro prvních 100 příchozích fanoušků bude u vstupu připraven balíček vlastnoručně podepsaných kartiček hráčů A-mužstva, kteří se události zúčastní. Z bezpečnostních důvodů totiž bude tentokrát chybět tradiční pozápasová autogrmaiáda.

U vstupu bude možné vyzvednout si kromě kartiček také soutěžní číslo. Ze všech vydaných čísel bude vylosována pětice šťastlivců, která si v přestávkovém programu vyzkouší penalty proti Štepánu Lukešovi. Ten se tak postaví do míst, která velmi dobře zná, za sebou bude mít ale poněkud větší branku. Nejúspěšnějšímu střelci pak předá jako odměnu vlastní podepsanou hokejku. Všichni soutěžící se navíc mohou těšit na ceny od společnosti Big Shock, která přijede se svým stánkem i produkty.

Úvodní výkop je naplánován na 17:30, po zápase by ale fanoušci rozhodně odcházet neměli. K dispozici totiž bude pět cenných kousků z výstroje hradeckých hokejistů. Brusle rychlíka Jordanna Perreta, hokejka produktivního Lukáše Cingela, podepsaný dres, rukavice nebo helma. To všechno půjde do dražby, jež vypukne ihned po utkání. Celý výtěžek poputuje na dobrou věc, a to konkrétně na Nadační fond Sport Hradec Cup, který se už roky věnuje charitativní činnosti.

I přes zlepšující se zdravotní situaci se hokejový klub snaží být obezřetný a chránit své hráče před případnou nákazou, proto budou i utkání doprovázet určitá opatření. Celá událost, jejíž pořadatelem je klub FC Nový Hradec Králové, se bude řídit aktuálně platnými protiepidemiologickými pravidly ministerstva zdravotnictví.