Aktuální zprávy z klubu
so 17.7.2021 | Klub

Výměna mantinelů finišuje, led ve velké hale bude od srpna

Před dvěma měsíci informoval Mountfield HK o tom, že v ČPP Aréně probíhá výměna mantinelů, nyní se celá procedura blíží do cílové rovinky. Ve velké hale je nainstalováno nové hrazení včetně plexiskel, aktuálně probíhají drobné montážní práce a dolaďování detailů. V nadcházejícím týdnu by se mělo začít s přípravou ledu, aby bylo se startem srpna vše hotovo a nachystáno na zápasy.

Všechny profesionální soutěže pod hlavičkou IIHF, respektive Českého hokeje budou muset mít od ročníku 2022/23 elastické mantinely splňující přísná bezpečnostní kritéria. Východočeská aréna se jich dočkala už letos.

Velikost ledové plochy zůstala v hlavní hale stejná, a to 59×28 metrů. Nové hrazení má výšku 110 cm a oproti původnímu je o 15 cm nižší. Na dlouhých stranách jsou nainstalována plexiskla o výšce 180 cm (stejně jako doposud), v rozích a za brankami o 60 cm vyšší.

V závěrečných červencových dnech by mělo dojít k dokončení celé montáže, následně začne příprava ledové plochy – chlazení, několik fází nanášení vody, bílení ledu nebo lajnování. Hradečtí hokejisté si led i nové mantinely budou moci vyzkoušet nejprve během tréninků, 10. srpna pak přivítají v prvním domácím utkání olomoucké Kohouty.

Fotogalerie