Aktuální zprávy z klubu
pá 7.1.2022 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Zářil na ledě i v anketě. OlfinCar hráčem prosince je Jakub Lev

Donedávna sbíral Jakub Lev v letošní sezóně hlavně asistence, v posledním kalendářním měsíci roku se ale i rozstřílel, soupeřům nasázel šest branek, k nim přidal jeden přesný pas. I díky tomu se stal OlfinCar hráčem měsíce prosince. Všestranný útočník je nyní připraven odpovědět na zvídavé dotazy fanoušků, které je možné zasílat do úterý 11. ledna 22:00. Sám hráč pak vybere nejzajímavější otázku, jejíž autor se může těšit na balíček cen – od společnosti OlfinCar, podepsané klubové tričko a dvě vstupenky na hokej.

Ptejte se Jakuba Lva

JakubLev
Bilance v prosinci:
9 zápasů
6 gólů
ø ice-time 20:37

Jeden z železných extraligových mužů, jenž v tuzemském hokejovém kolosu nastupuje bez jediné zápasové přestávky od sezóny 2012/13, zažil jeden z nejpovedenějších měsíců v hradeckých barvách. V prosinci 2021 stihl robustní forvard v devíti zápasech nasázet hned 6 branek, což je více než měl na kontě v dosavadním průběhu rozjeté sezóny. Díky tomu a jedné asistenci navrch se v tabulce kanadského bodování prakticky dotáhl na kapitána a kolegu Radka Smoleňáka. Zároveň byl „Lvíček“ díky svým výkonům dvakrát vyhlášen nejlepším hradeckým hráčem zápasu.

Poprvé se tomu tak stalo v duelu proti Českým Budějovicím, v něm jedenatřicetiletý útočník vystřelil krásným švihem výhru v prodloužení. Podruhé byl Jakub Lev rozhodujícím článkem v závěrečném domácím utkání roku 2021, to totiž rozjel velkou hradeckou jízdu proti prvnímu Třinci svými dvěma brankami. Ty zapsal do statistik v jednom zápase přesně po roce a 17 dnech. Povedený měsíc plzeňského odchovance také dokazuje to, že vstřelil gól ve třech zápasech v řadě – proti Spartě, Karlovým Varům a rovněž Kladnu.

Silný útočník, který se vyžívá hrou u mantinelu je pro tým důležitý i v oslabeních, a to i díky nejlepší úspěšnosti na vhazování z týmu. V početních nevýhodách povětšinou s Jordannem Perretem zvládají společně poctivě bránit, ale také pozlobit soupeřovu obranu svými nebezpečnými kontry. Jakub Lev dostával v prosinci hodně prostoru v elitním útoku po boku Ahtiho Oksanena a Radka Smoleňáka, jen třikrát se nedostal nad hranici dvaceti minut na zápas. Na chvíli byla jejich společná letka rozdělena, ale nyní už je tahle silná trojka opět u sebe. I díky tomu si Hradec připsal na závěr roku čtyři výhry v řadě.

Výsledek ankety OlfinCar hráč měsíce prosince:

1. Jakub Lev 57,62 %
2. Henri Kiviaho 31,00 %
3. Filip Pavlík 11,38 %