Ohlasy k zápasu
st 7.12.2022 | Tomáš Prodělal, Jan Vavřina

„Oli“ udělal celou práci za mě, usmívá se po gólu Marek Zachar

Svěřenci Tomáše Martince ve vyřazovací fázi Ligy mistrů narazili na dalšího giganta a znovu si nevedli špatně. Svému švýcarskému soupeři celý zápas stačili, navíc ho chvílemi přehrávali. Střetnutí nakonec skončilo remízou, i když to ještě dvě minuty před koncem vypadalo, že Hradečtí dotáhnou last minute obrat do vítězného konce. K tomu gólem přispěl rychlonohý Marek Zachar, který se trefil ve druhém utkání v řadě. Jak viděl souboj se švýcarským mistrem?

Marku, jak hodnotíte remízu s Zugem?
Zug je jeden z nejlepších týmů v Evropě a my jsme za takový výsledek určitě rádi, i když jsme vedli 2:1, ale nedá se nic dělat. Na odvetu pojedeme s čistou hlavou a za nerozhodného stavu. Možná jsme se ze začátku báli trošku hrát, ale myslím si, že jsme pak pookřáli. Začali jsme bruslit, házet to na bránu a měli jsme šance. Mám pocit, že jsme ještě pár gólů dát mohli.

Trápil vás hodně Leonardo Genoni?
Určitě jo. Celý tým byl výborný. Mají pohyb, dobře si nahrávají, takže jsme měli v obranném pásmu trochu bordel. Ale to si ukážeme na videu, abychom v příštím zápase byli lepší. Navíc mají vyspělé obránce, kteří se nezbavují puku. Příště je musíme víc dohrávat, aby si nemohli dovolovat, a být trochu více jako vosy na bonbónu.

Překvapuje vás, že i tento tým jste dokázali přehrát?
Jsme hodně bruslivý mančaft, i když si někdo myslí, že jsme krasobruslaři, ale občas si to umíme dokonce dát do hokejky. Pokud se to povede, bojujeme a jezdíme, tak si šance připravíme. Málokdo s námi dokáže bruslit celých šedesát minut.

Jste hodně bruslivý tým, můžete být ještě rychlejší?
V rychlosti máte opravdu málo času vymýšlet, kam co dát, takže kolikrát se prostě snažíte trefit tam, kde si myslíte, že má gólman volno. Zvednete hlavu a snažíte se to dát. Je to v tom tempu opravdu těžké.

Když jste mluvil o tom, že po gólu z týmu opadne napětí, myslel jste trochu i sebe?
Musím hlavně pochválit „Oliho" (Olivera Okuliara), který udělal celou práci za mě (usmívá se). Já jen stál na konci a v pádu jsem do toho plácl, takže jde z velké části o jeho gól, ale jsem rád, že mi to tam spadlo.

Mrzelo vás, že ta euforie trvala jen chvíli?
Jak jsem už zmiňoval, když se dostanou do útočného pásma, tak je velmi složité je bránit, rotují, bruslí a dobře si hází puk. Bohužel jsme dostali gól, ale je to vyrovnané a do dalšího zápasu půjdeme s čistým štítem.

„Když nám teď nejdou dávat krásné góly, tak potřebujeme špinavé."

#69 Marek Zachar (o hře před brankou)

Začali jste se více tlačit do předbrankového prostoru?
Řekli jsme si, že když nám teď nejdou dávat krásné góly, tak potřebujeme špinavé a musíme se tlačit do branky za každou cenu. Vidíme, že to přináší ovoce, takže musíme pokračovat. Každý ví, co musí zlepšit a pracuje na tom. Domnívám se, že když to bude každý opakovat pořád dokola, tak štěstí přijde a prací se to otočí.

Je pro vás povzbuzením, že před dvěma lety byl ten vývoj podobný?
Určitě ano, ale každý zápas je jiný. Pojedeme tam s chladnou hlavou a určitě budeme chtít zvítězit.

Jste rádi, že máte v pátek volno a hrajete až v neděli?
Máme zase trochu více času na odpočinek. Teďka je toho i s Ligou mistrů dost, hodně cestovaní, také nám dá taky malinko zabrat. Trenéři se nám snaží dát co nejvíce volna abychom byli do zápasu vždy čerství.