Zápasy
so 23.8.2014 | Tomáš Dolejš, Jan Vavřina

Ani s dalším soupeřem z KHL si Hradec neporadil. Tentokrát podlehl Vladivostoku 1:3

Zápasové menu

Do utkání vstoupil lépe celek z východu Ruska. Hned první vyloučení Hradeckých dokázal využít v 6. minutě Gorškov. Také Mountfield se poprvé prosadil v přesilové hře, a to zásluhou Knotka, kterému spolupráce s Červeným letos opravdu sedí. I přesto skončila úvodní část lépe pro Admiral, který vstřelil ještě jednu branku. Své vedení pak držel celé utkání, v závěrečné power-play Východočechů ho navíc potvrdil trefou do prázdné brány a vyhrál 3:1.

Mountfield mohl rychle poslat do vedení Šimánek, který si v první minutě nabruslil až před gólmana Vladivostoku, šanci však u tyčky neproměnil. Do vedení šel až v šesté minutě ruský tým, když Alexander Gorškov využil nabídnutou přesilovou hru – 0:1. O tři minuty později však i Hradečtí byli ve své přesilovce úspěšní a Tomáš Knotek srovnal na 1:1.

Čtrnáctá minuta přinesla znovu vedení Admiralu, Richard Gynge dostal puk do branky bruslí, ale rozhodčí branku uznali – 1:2. Tento stav se držel téměř až do konce zápasu. Reagovat na zvýšení chtěl opět Knotek, tentokrát však pouze natrefil tyč ruské branky.

Ve druhé periodě se hrála vyrovnaná partie, oba týmy si vypracovaly šance, které však nedokázaly proměnit. Největší šanci měl Gorškov v mezikruží, na straně českého týmu byli aktivní Knotek a Skokan. Utkání se přehouplo do třetího dějství a Mountfieldu se postupně krátil čas na srovnání. Skokan měl velkou šanci u tyče, o chvíli později se do úniku dostal Knotek, ale blafákem neuspěl. I přes četná vyloučení zůstával stav neměnný a domácí zkusili hru bez brankáře. Ta však nevyšla, když přes celé hřiště stav zpečetil Konstantin Makarov a Admiral tak zvítězil 3:1.