Zápasy
čt 16.2.2006 | Daniel Višňák

Energetici vezou z Berouna dva body za výhru 2:1 v prodloužení

Zápasové menu

Vcelku vyrovnaný zápas mezi berounskými Medvědi a Hradcem Králové rozhodlo až prodloužení, ve kterém vystřelil premiérový bod Východočechům Jan Blanár. Energetici nejprve museli vyrovnat na 1:1 v závěru první třetiny Koudelkou, poté je několikrát podržel výborný brankář Tomáš Dušek, který měl na výhře v prodloužení výrazný podíl. Hradeckému celku nyní stačí k udržení se na sedmém místě z posledních dvou kol vyhrát jedno utkání. První možnost k tomu budou mít v sobotu v Jindřichově Hradci, poslední zápas základní části pak sehrají v pondělí doma proti havířovským Panterům.

Do úvodní dvacetiminutovky vlétly oba celky bez respektu a hned v prvních minutách zápasu měli brankáři plné ruce. Domácího gólmana Valenta musela dokonce v polovině třetiny zachránit pravá tyč po střele Ondřeje Potůčka, z druhé vlny najíždějící Diviš pak těsně minul berounskou klec. Další velikou šanci měli hosté v 19. minutě při přečíslení východočeského kapitána Roubíka s Fořtem, ale puk nakonec druhému jmenovanému sklouzl z hole. Hned z protiútoku se radovali domácí. Stejnou situaci přečíslení využili o poznání lépe, Vrbata našel u levé tyče číhajícího Lukáše Pabišku a bylo to 1:0. Hradec se ale nevzdal a do konce třetiny dokázal ještě jednobrankové manko smazat, ani ne po půl minutě nahrál přesně Vondráček mezi kruhy Martinu Koudelkovi jenž propálil vše co mu stálo v cestě včetně domácího brankáře.

V prostřední části měli asi největší šanci k navrácení vedení Medvědi ve 27. minutě když měli přesně minutu výhodu dvojnásobné přesilové hry. V ní se však hosté v čele s brankářem Duškem ubránili a mohli se vydat na steč Valentovy branky. I domácí brankář ale zlikvidoval několik pokusů hostujících útočníků a když se neujala ani závěrečná přesilovka domácích z poslední minuty druhé třetiny, trval i po čtyřiceti minutách nerozhodný stav 1:1.

Ve třetí třetině byla k vidění největší šance hned na jejím začátku, hradecký brankář Tomáš Dušek ale svým super zákrokem zachránil své spoluhráče od pohromy. Poté mohla obě mužstva vstřelit gól ve svých přesilových hrách, ale ani v této fázi utkání rozhodnutí nepadlo a tak se šlo do prodloužení. V něm se nejprve hosté bránili v oslabení, tři vteřiny před koncem ale vypálil od modré Michal Šeda, orazítkoval Valentovo břevno, vyražený puk bleskově tečoval z rychlé Vondráčkovy střely těsně před Valentem Jan Blanár a rozhodl tak o zisku dvou bodů pro Energetiky díky výhře 1:2 v prodloužení.

V celkovém zúčtování tak stačí hradeckým hokejistům z posledních dvou utkáních – v J. Hradci (sobota) a doma s Havířovem (pondělí) pouze jednou zvítězit, aby se udrželi na sedmém místě a v prvním kole play-off se tak vyhnuli Ústí nad Labem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 1 0 1 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 0 1 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 1 1 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 65 31 1 30 96,77 0 0