Rozhovory
so 18.1.2014 | Ondřej Novotný

Ondřej Kacetl ke své první nule: Snažil jsem se chytat jako v Brodě

Do brány Hradce Králové se od prvních vteřin naposledy postavil v polovině října v domácím střetnutí proti Spartě. Mezitím v rámci střídavých startů chytal úspěšně za Havlíčkův Brod. V pátek ale od trenérů dostal znovu důvěru a mohl se postavit mezi domácí tři tyče. Této pozice se třiadvacetiletý Ondřej Kacetl zmocnil na výbornou a svojí vůbec první nulou v extralize dovedl Hradec k potřebným třem bodům a k udržení druhého místa v extraligové tabulce!

Ondro, po dlouhé době jste se postavil od začátku do brány a hnedka z toho je vaše první extraligová nula! Jaké jsou pocity?
Nula je krásná, mě ale hlavně těší vítězství. Když jsem chytal od začátku, že to vyšlo. To je důležitý.

Pomohlo mančaftu navrácení opor Hradce z marodky?
To jste všichni viděli, měli jsme najednou veliký klid na hokejkách, padali nám tam góly. Určitě to šlo vidět a poznat.

Navíc jste si zase užil skvělou atmosféru. Na Plzeň přišlo 5117 fanoušků.
To je nádhera, každý zápas!

Kdy vám bylo v pátečním utkání nejvíce úzko?
Ve druhé třetině tam zůstali dvakrát sami před bránou, ale jinak vyložených šancí moc neměli. Když něco měli, tak kluci pomohli, zvládlo se to.

Při zápase jste schytal i jeden zákrok, po kterém jste ztratil masku. Co se tam stalo?
Šel jsem do zákroku, šlo to vedle branky, a jak jsem udělal zákrok, tak hráč spadnul, shodil ze mě helmu. Zůstal jsem ležet, kdyby náhodou letěl puk. Rozhodčí mi řekl, že to neviděl.

Takže vás to nějak nerozhodilo?
Ne, chtěl jsem zdržet hru a hlavně aby se mi nic nestalo.

Občas nastupujete v první lize za Havlíčkův Brod, rychlý přechod do extraligy se vám ale povedl.
Já jsem v Havlbrodě chytal, a jsem za to hrozně rád, protože jsem se tam mohl rozchytat. Bylo to lepší, než kdybych tady celou dobu seděl. Proti Plzni jsem se snažil chytat jako v Brodě, protože se mi tam daří, a myslím, že mi to vyšlo.

V neděli od 18:20 přivítáte jasného lídra letošní sezóny, pražskou Spartu…
Bude to těžký soupeř. Já jsem minule dochytával Liberec a pak jsem začínal s Plzní, to jsme taky vyhráli, pak jsem chytal proti Spartě, a to bohužel nevyšlo. Tak doufám, jestli teda budu chytat, že to vyjde o hodně lépe!