Žáci
pá 14.2.2014 | Jan Vavřina

Klub uspořádal kemp pro brankáře Královéhradeckého kraje

Hradecký hokejový klub připravuje po celý rok pro hráče spoustu specializovaných tréninků a kempů, jeden takový se na soutoku Labe s Orlicí konal v pondělí 10. února. Do Hradce Králové zamířili brankáři z celého kraje, aby se zde zdokonalili v jejich hlavní sportovní náplni – chytání kotoučů. Celá akce se povedla, spokojeni byli všichni účastníci.

Ve východočeské metropoli se 10. února konalo soustředění brankářů Královéhradeckého kraje, kterého se zúčastnili gólmani ročníku 2000-2007. Mládežníci strávili pod Bílou věží celý den, během něhož měli na programu dvě tréninkové jednotky na ledě.

Vše řídilo několik trenérů, včetně bývalé hradecké brankářské jedničky Filipa Luňáka. „Dopolední trénink byl zaměřený na brankářské bruslení, klukům jsme představili nejmodernější trendy v brankovišti, které si rovnou vyzkoušeli,“ přibližuje náplň jednotek oblíbenec královéhradeckého publika. „Odpoledne se soustředilo na samotné chytání. Gólmani byli prověřováni různými střeleckými cvičeními a herními situacemi,“ pokračuje Luňák.

Na ledě panovala přátelská atmosféra, hlavním cílem bylo rozšířit dovednosti mladých brankářů Královéhradeckého kraje. „To se povedlo, tréninkový program byl naplněn beze zbytku,“ je spokojen Luňák. „Akce proběhla velmi úspěšně bez sebemenších problémů, všichni jsme s přístupem brankářů moc spokojeni, stejně jako s jejich nasazením a snahou. Kluci ukázali, že mají talent, a když na sobě budou pracovat, mají šanci to někam dotáhnout,“ kvituje kemp bývalý brankář Hradce Králové nebo Třebíče.

Kromě Filipa Luňáka a dalších trenérů byl po celou dobu mladým brankářským nadějím nápomocen Jaroslav Pavelka, který strávil loňskou sezónu za mořem, letos plní funkci třetího brankáře extraligového Mountfieldu HK. „Jarda se účastnil jako host a instruktor, a protože trénuje s extraligovým mužstvem, má mladým brankářům co dát,“ je spokojen s účastí talentovaného brankáře zkušenější kolega.

Počet účastníků byl na tomto kempu naplněn do posledního volného místa, na některé zájemce se bohužel nedostalo. I proto je další podobná akce plánována na měsíc březen. Sledujte naše stránky, kde budou poskytnuty informace k přihlášce na kemp, a zajistěte požadovaná místa včas. Pomůžete tím k rozvoji mladých brankářů.

Fotogalerie