Aktuální zprávy z klubu
pá 28.2.2014 | Sanny Muharem

Potvrzeno! Trenér Peter Draisaitl podepsal v Hradci smlouvu na další dva roky

Skvělá zpráva před play-off! Stávající kouč Východočechů u klubu zůstane i v nadcházející sezóně. Hradecký hlavní trenér Peter Draisaitl podepsal s klubem Mountfield HK smlouvu na další dva roky. Tento charismatický kouč tak bude pod Bílou věží působit i nadále, nyní bojuje s týmem o přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Osmačtyřicetiletý trenér má za sebou bohatou hráčskou kariéru. Kdysi reprezentoval Německo, přičemž si zahrál na třech olympijských hrách. Po skončení hráčské kariéry se dal na trénování. Před sezónou 2012/2013 začal trénovat v Českých Budějovicích, vloni na jaře se pak s týmem přesunul do východočeské metropole, kde setrvá další dva roky.

Peter Draisaitl totiž prodloužil smlouvu na nadcházející dvě sezóny! S týmem se mu letos daří, téměř polovinu soutěže byli Hradečtí na druhé příčce extraligové tabulky, v současnosti však zaznamenali mírný pokles. Draisaitlova družina ale v současnosti srdnatě bojuje o přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Prodloužení smlouvy těší i samotného manažera Hradce. „Jsme rádi, že po poměrně dlouhém jednání došlo k dohodě, jelikož Petr je důležitý článek v koncepci, sportovní a obchodní strategii našeho klubu, kterou jsme si nastavili a prozatím úspěšně plníme. Mužstvo detailně zná a má s ním velkou chuť pracovat i v nadcházejícím období. V Hradci Králové je spokojený, což mělo velký vliv na jeho rozhodování,“ prozrazuje generální manažer Aleš Kmoníček.

„Nyní se budeme soustředit na splnění cíle, kterým je umístění klubu do čtvrtého místa po základní části a co nejkvalitnější odehrání play-off. Zároveň jsme začali pracovat na vhodném doplnění kádru pro další sezonu,“ doplňuje Aleš Kmoníček.