Ohlasy k zápasu
pá 3.10.2014 | Lenka Jonešová

Ondřej Kacetl: Celý zápas jsem klukům veřil, že dají kontaktní gól

Gólman Ondřej Kacetl má pro letošní sezónu vyřízené hostování do Jihlavy se zpětnými střídavými starty. Mezi tyče hradecké svatyně se tak v utkání osmého kola hokejové extraligy postavil poprvé v sezóně. A hned se musel pořádně činit. Utkání totiž po vyrovnávací brance Mountfieldu dvanáct sekund před koncem základní hrací doby dospělo až do prodloužení. Jak viděl hradecké tažení za vítězstvím mladý gólman si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.

Ondro, v Hradci jste se předvedl poprvé v letošní sezóně a to hned v zápase, který dospěl až do prodloužení. Jak jste se na utkání těšil?
Především jsem moc rád, že jsem dostal šanci si zachytat v extralize. Na zápas jsem se hrozně těšil a užil jsem si ho. Po celý zápas jsem klukům věřil, že dají nějaký kontaktní gól. Trochu jsme se trápili v koncovce a nemohli se střelecky prosadit, ale pak jsme dali gól a zvedli se. Jsem moc rád, že jsme zápas otočili a dotáhli ho do vítězného konce.

V zápase jste obdržel dva góly. Mohl byste popsat, jak padly?
Byly to nešťastné góly. Co se týče prvního gólu, tak jsem trochu hledal puk. Celou dobu jsem ho hledal v klubku hráčů, kteří byli přede mnou, ale bohužel ho měl hráč na modré čáře. Ten vystřel a Pabiška ho pak tečoval na úrovni horního břevna, takže jsem na něj už nestihl nijak zareagovat. Ten druhý pak padl po přihrávce z rohu a po nějakém odrazu skončil v brance.

V utkání se vám nedařilo střelecky prosadit, prohrávali jste 0:2. Jaká byla nálada před třetí třetinou?
V kabině jsme se všichni hecovali, chtěli jsme tu smůlu prolomit. Dali jsme si za cíl všechno směřovat na bránu a nějak ten puk dostat do branky. Nakonec jsme postupně dokázali vstřelit dva góly a dovést tak zápas do prodloužení. Já už jsem pak trochu tajně doufal, že nebudou nájezdy (usmívá se).

Všechny vaše zápasy, mimo úvodního s Vítkovicemi, skončily rozdílem jednoho gólu. Čemu to přisuzujete?
Na tomhle je přesně vidět, že je extraliga rok od roku vyrovnanější. Zlínu se letos zatím zrovna moc nedaří, ale jinak je tabulka hodně vyrovnaná. V zápasech rozhodují úplné maličkosti, a proto jsou ty výsledky takhle vyrovnané.

Vnímáte z pozice gólmana nějak zmenšení rozměrů kluziště?
Nějaké rozdíly tam určitě jsou. Hodně se nahazují puky do útočného pásma a například při oslabeních se hůře vyhazuje puk ze třetiny, protože je tam hodně hráčů, kteří ho můžou zachytit. To je ale asi tak všechno.

V neděli cestujete k utkání do houževnatého Třince. Víte už, zda se znovu postavíte do branky?
Vypadá to, že bych měl znovu chytat. Zápas v Třinci bude těžký, ale musíme se na něj připravovat jako na každý jiný tým. Jak jsem už říkal, extraliga je natolik vyrovnaná, že je jedno s jakým soupeřem hrajeme. Každý tým je nepříjemný. Například u Mladé Boleslavi bychom si taky mohli říct, že je to nováček, takže to bude lehké utkání. Přitom je to ale těžký soupeř a hrají výborně.