Ohlasy k zápasu
čt 3.9.2015 | Lukáš Štěrovský, Lukáš Caha

Ondřej Kacetl: Příprava? Střídavě oblačno, chce to zlepšení směrem dopředu

Pro znojemského rodáka i odchovance to musel být hodně zvláštní večer. Na „domácím“ stadionu nastoupil poprvé v barvách Hradce Králové proti svému bývalému týmu, radost znojemských fanoušků jej ale určitě nepotěšila – znamenala totiž, že Mountfield i s Ondřejem Kacetlem v brance v posledním přípravném utkání na svého soupeře nevyzrál.

Proti Orlům jste nakonec padli 1:4, v čem vidíte největší příčinu prohry?
Myslím si, že jsme neměli dobrý pohyb. Ze začátku zápasu klukům vůbec nešly nohy. Měl jsem hodně práce, na konci utkání jsem byl celkem utahaný. Podle mého jsme mohli hrát o hodně líp, v sezóně takhle určitě hrát moci nebudeme.

Vy jste tamní rodák, měl jste o to větší chuť do utkání?
Do Znojma jsem se těšil, protože za tři roky, co jsem v Hradci, jsem tu ani jednou nechytal. Doufal jsem, že aspoň něco ukážu... no, čtyři inkasované góly, nic moc.

Chtěl jste proti Orlům nastoupit právě s ohledem na vaše pouto ke klubu? Mluvil jste o tom s trenérem?
Domlouvali jsme se na tom. Chtěl jsem chytat, ale spíš to bylo kvůli tomu, že to byl poslední zápas před ligou, tak abych se na její start nachystal.

Sledujete aktivně počínání Znojma v EBEL lize?
Určitě. Jsem Znojmák, prožil jsem tu celou kariéru před tím, než jsem šel do Hradce. Koukám na ně, fandím jim a doufám, že konečně postoupí do semifinále. Když to vezmu takhle, mají stejný cíl jako my, takže doufám, že to udělají. Ať se jim daří!

Co se vám po posledním přípravném zápase honí hlavou?
Že musíme pořád hodně pracovat, protože vzadu jsme měli celkem nepořádek. Sem tam zůstávali samotní hráči před bránou. Taky jsme měli málo vyložených šancí, a když už něco máme, tak to musíme proměnit. Jeden gól, s tím asi moc vyhrávat nebudeme.

Celkově byste přípravu ohodnotil jakými slovy?
Střídavě oblačno, abych řekl pravdu. Nějaké prohry, nějaké výhry. Většinou v Hradci platilo, že když se nedařila příprava, povedla se liga. Uvidíme letos. Jak jsem říkal, máme na čem pracovat, ještě to není to, co bychom chtěli hrát. Hlavně se musí zlepšit produktivita dopředu, i s ohledem na minulou sezónu, kde jsme měli moře šancí, a málo jsme toho proměnili. Takže uvidíme. Snad nám to tam se startem ligy začne padat.

Takže vaše Achillova pata tkví právě v produktivitě? Nebo je i jiná disciplína, kterou musíte zlepšit?
Určitě produktivitu a ještě i hru vzadu, aby před bránou nezůstávali nepokrytí útočníci. Jinak je to vzadu dobré, Hradec celkově platí za defenzivní tým, který má obranu dobře zmáknutou. Horší je právě produktivita, proti Znojmu jsme dali zase jen jeden gól... Chce to zlepšit směrem dopředu.

Předpokládám, že cíle do sezóny jsou jasné, asi byste už rádi přešli čtvrtfinále, že?
Cílem bude každopádně semifinále. S takovým kádrem, co tu máme, si myslím, že by to mělo být naše minimum.

Už je jasné, kdo bude na začátku soutěže chytat?
Celkově platí to, že chytá brankář, kterému se v daný moment daří lépe, kdo má větší fazónu. Jsme tam tři, čtyři, když to vezmu s Jardou Pavelkou v Litoměřicích, takže uvidíme podle formy. Když jsem ve čtvrtek chytal, přestože jsem dostal čtyři góly, tak bych měl pravděpodobně začínat i ligu, ale je to ještě týden, takže uvidíme, co vymyslí trenéři.