Aktuální zprávy z klubu
po 14.12.2015 | Zuzana Spurná, Lukáš Štěrovský | Foto: HC Olomouc

Ondřej Kacetl: Olomouc je pro nás přijatelný soupeř jen z hlediska výsledků

Bilance Ondřeje Kacetla s Olomoucí je v letošním roce opravdu úctyhodná. Ve třech vzájemných zápasech totiž hned dvakrát vychytal čisté konto, v nedělním utkání jej Moravané překonali poprvé v letošním ročníku. Hradecký gólman tak měl lví podíl na třetí výhře Východočechů nad Kohouty v sezóně 2015/16.

Jaký byl zápas s Olomoucí?
Urputný boj až do konce. Myslím, že můžu kluky pochválit za to, jak byli trpěliví. Celou dobu jsme čekali, protože nepříjemná hra Olomouce až na hranici pro nás byla těžká. Podle mého to byl vyrovnaný hokej a řekl bych, že jsme si zasloužili vyhrát za to, co jsme předvedli.

S ohledem na skóre se dá říct, že to byl souboj gólmanů, který jste nakonec ovládl...
Dostal jsem málo gólů, ale budu hodnotit spíš Branislava (Konráda), protože má fazónu a chytá výborně. Šlo vidět, že je ve velkém klidu a chytá s velkou jistotou. Musím ho pochválit, měl krásné zákroky a držel Olomouc nad vodou.

Co se vám honilo hlavou v momentě, kdy jste srovnali skóre?
Byla to radost. Chceme vždycky vyhrát, ale chyběl nám gól. Samozřejmě to povzbudí, když jsme celou dobu měli dost šancí. Pak přišla krásná, nechytatelná teč Kudrnky.

Po faulu na Bedřicha Köhlera jste v samotném závěru zápasu dostali možnost sehrát pětiminutovou přesilovku. Podařila se vám podle vašich představ?
Možná tam byly dvě střely na naši branku, jinak si ale myslím, že jsme to odehráli velice dobře. Neriskovali jsme střelbu přes hráče, aby se puk neodrazil třeba do brejku, ale trpělivě a soustředěně jsme si nahrávali a čekali na jistou střelu. Snažili jsme se hrát tak, abychom se v případě ztráty puku zvládli ve třech nebo čtyřech hráčích vrátit dozadu, což se podařilo.

Uklidnila vás hodně tato početní výhoda, která notně snížila šance domácích na vyrovnání?
Myslím si, že nás to uklidnilo. Zbývaly nějaké tři minuty do konce a soupeř dostal pětiminutový trest. Říkám – takhle, jak jsme to odehráli, se to mělo odehrát. Na jistotu. Určitě nás přesilovka uklidnila víc, než kdybychom se museli strachovat ve hře pět na pět.

Je Olomouc váš oblíbený soupeř s ohledem na letošní výsledky?
Všechny zápasy, co byly, tak byly velmi vyrovnané. V prvních dvou utkáních se opakoval stejný průběh, vedli jsme jedna nula a druhý gól jsme dali do prázdné brány. S Olomoucí je to vyrovnaný hokej. Je nahoře v tabulce a hraje urputný, defenzivní hokej, co jim přináší ovoce. Z hlediska výsledků to je pro nás možná přijatelný soupeř, jinak ne.

V tabulce jste se posunuli na druhé místo...
Je krásné, že jsme druzí, ale nic to neznamená. O pauze musíme dobře potrénovat a připravit se na další část sezóny.