Ohlasy k zápasu
ne 28.2.2016 | Lukáš Foff

Rudolf Červený: Čtyřka? Budeme v ní. Já i celý tým tomu věříme

Rudolf Červený šťastným gólem zpoza branky na začátku třetí třetiny vlil novou krev do žil hráčům i fanouškům Mountfieldu HK. Především díky tomu dokázal Hradec stáhnout dvoubrankový náskok Chomutova a vybojovat alespoň bod za prohru v nájezdech. Ten ho stále drží v elitní čtyřce, o kterou Východočeši musí v posledních dvou kolech ještě zabojovat. Podle hradecké pětašedesátky o ni ale nepřijdou.

Podařilo se vám stáhnout chomutovský náskok, ale nakonec je z toho prohra na nájezdy. Co říkáte na toto velmi vyrovnané utkání?
Myslím si, že jsme podali dobrý výkon, ale pořád nás trápí koncovka. Dokázali jsme se do zápasu vrátit a poněkolikáté jsme doma byli lepší, měli víc střel a tlačili se do brány. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Bohužel je z toho jen jeden bod, což je docela nešťastné.

Hradec se na góly poměrně nadře. Čím to může být?
Je to pravda. Ale tentokrát tomu není co vytknout, bylo tam plno střel i šancí… Podle výsledku to tak možná nevypadá, ale tlak do brány i šance tam byly. I přesto jsme však prohráli.

Často jsou v zápasech chvíle, kdy jste jasně lepší než soupeř, ale góly nepřichází. Neleze to trochu do hlavy už?
Trošku jo. Sráží nás neproměňování šancí. Dáváme tyčky, míjíme prázdné brány a nesbíráme body. Ale nutno říct, že ten výkon není špatný. Nemůžeme se na sebe dívat, že nebojujeme, neblokujeme střely… To tam všechno je. Kdyby hra doma vypadala špatně, tak se dá mluvit o krizi, ale tak to rozhodně není. Někdy se to tak stane, že to do brány nespadne.

Blíží se play off… Zřejmě by nebylo nejlepší vstupovat do něj v takovémto rozpoložení, že?
Máte pravdu, nebylo. Ale pokud jste ve čtyřce, jakože já i celý tým tomu věříme, tak je tam pauza. Je to ještě hodně daleko. Vůbec si nepřipouštím, že bychom o nejlepší čtyřku mohli přijít.

Příští zápas je proti Karlovým Varům, které jsou poslední. Věříte tomu, že zlomíte sérii proher na venkovních kluzištích?
Říkáme si to a doufáme v to. Zřejmě se musíme zaměřit ještě více na obranu a hrát to pouze na jeden inkasovaný gól místo dvou. Ještě víc to zavřít. Občas se nám stane, že protivníky jasně přehráváme a pak čtyři hráči jdou dopředu, jeden propadne a soupeř to potrestá. To je velmi těžké na psychiku. Někdy se to zlomit musí… Co má říkat třeba Třinec? Má třikrát větší rozpočet než my a plácají se o hodně pod námi. Ten si tohle říká už tři čtvrtě sezóny.