Aktuální zprávy z klubu
út 3.5.2016 | Jan Vavřina

Ufa, Omsk nebo derby? Nabitou přípravu ozdobí hradecký Mountfield Cup

Trenérský tým je znám, první posily také. Jako další přichází na řadu přehled přípravných zápasů, které sehraje Mountfield HK před startem extraligové sezóny 2016/17. A že se bude i v přípravě na co dívat! Hradec Králové totiž bude hostit Mountfield Cup 2016, na kterém se představí čtyři prestižní týmy. Domácí výběr, dva superatraktivní celky z KHL – Ufa a Omsk – a navíc východočeský rival, Dynamo Pardubice!

V posledních dvou sezónách si hradečtí fanoušci moc domácích zápasů v rámci přípravy neužili, letos si ale rozhodně přijdou na své. Sérii zápasů odstartuje od 5. do 7. srpna domácí Mountfield Cup 2016 – zřejmě nejkvalitnější přípravný turnaj konaný v České republice. Kromě toho změří Hradec Králové dvakrát síly s Olomoucí (doma 11. srpna, v Olomouci 25. srpna) a Kometou Brno (doma 23. srpna, v Brně 30. srpna). Dále se tým Václava Sýkory představí na ledě partnerských Litoměřic (18. srpna) a v generálce na extraligu doma proti Kladnu (2. září).

Plán přípravných zápasů blíže představuje organizační ředitel klubu Robert Horyna. „V přípravě sehrajeme celkem devět utkání, z toho hned šest doma, tři v rámci Mountfield Cupu. Půjde o velmi prestižní turnaj hraný čtyřmi atraktivními celky. Svou účast potvrdily Salavat Julajev Ufa, Avangard Omsk i HC Dynamo Pardubice. Občas jsou s týmy problémy, věříme ale, že se všechny celky turnaje zúčastní. Jsme rádi, že se zapojí také Dynamo Pardubice a fanoušci si užijí další derby,“ těší Roberta Horynu.

Oba ruské celky se do turnaje zapojí z plného tréninku, budou totiž v České republice na soustředění. „Tým Omsku by měl přijet na tento turnaj ze soustředění v Chomutově, bude zde čtyři dny. Ufa bude na soustředění v Hradci Králové, včetně turnaje zde stráví první týden v srpnu,“ dodává organizační ředitel klubu.

Přesný rozpis zápasů Mountfield Cupu 2016, systém prodeje vstupenek a další nezbytné informace přinese hokejový klub Mountfield HK prostřednictvím webových stránek v dostatečném předstihu před konáním turnaje.

Rozpis přípravných zápasů

kolodatumdomácíhosté   
Mountfield Cup pá 5.8.2016 Mountfield HK Ufa      
Mountfield Cup so 6.8.2016 Mountfield HK Omsk      
Mountfield Cup ne 7.8.2016 Mountfield HK Pardubice      
přát. čt 11.8.2016 Mountfield HK Olomouc 17:00    
přát. čt 18.8.2016 Litoměřice Mountfield HK      
přát. út 23.8.2016 Mountfield HK Kometa      
přát. čt 25.8.2016 Olomouc Mountfield HK 17:00    
přát. út 30.8.2016 Kometa Mountfield HK      
přát. pá 2.9.2016 Mountfield HK Kladno