Žáci
st 22.6.2016 | Lukáš Štěrovský, Jan Vavřina

Kemp útočníků obohatila beseda s bývalým extraligovým hokejistou Liborem Pivkem

Pravidelné mládežnické kempy, určené zvlášť brankářům, obráncům a útočníkům, se zaměřením na speciální techniky jsou v Hradci Králové již zaběhlou praxí, konaly se také během měsíce června. Nově se však účastníci těchto kempů mohli zapojit do speciální besedy s bývalým a úspěšným extraligovým hráčem Liborem Pivkem.

Ten totiž působí od startu přípravy na současnou sezónu v hradeckém klubu na pozici asistenta trenéra staršího dorostu. Možnost podebatovat se zkušeným hráčem měli účastníci kempu útočníků, který se konal v pondělí 20. června.

Více podrobností předkládá Jiří Janoušek mladší, který mimo jiné vykonává právě pozici jednoho z trenérů forvardů. „V pondělí v rámci kempu útočníků měli kluci, kteří se akce zúčastnili, možnost zeptat se zhruba během patnácti až dvaceti minut před obědem prakticky na cokoliv, co se týká hokeje, Libora Pivka,“ vysvětluje kouč, kterého koncept besedy vložené do kempu zaujal.

„Libor Pivko byl hlavním článkem diskuze a myslím si, že hráčům se to hodně líbilo, padala spousta zajímavých dotazů. Ať už na hráčskou kariéru nebo věci, které s hokejem souvisí. Podle mého to bylo pro kluky určitě zajímavé. Do budoucna je to určitě dobrý námět,“ má jasno Jiří Janoušek mladší.

Motivovat mladší kluky by mohli i hráči A-týmu

Po této diskuzi doprovodil Libor Pivko hráče na ledovou plochu, kde jim předával své rady v praxi. Jaké dojmy z celé akce má sám nyní už trenér? „Vnímal jsem to určitě pozitivně. Bylo vidět, že kluci, hlavně ti starší měli zájem ptát se. Z těch mladších moc otázky nepadaly, ale také se ptali. Když nevěděli, tak je zastoupil trenér,“ usmívá se nový asistent na lavičce staršího dorostu.

Ten podobné přednášky do budoucna jenom kvituje. „Podle mého nejenom já, ale i hráči A-týmu by se do podobných akcí mohli zapojit a pomoci trošku těm mladším klukům do hokejové motivace, to by bylo určitě fajn,“ vysvětluje bývalý hráč.

A jaký nejoriginálnější dotaz, který mu utkvěl v paměti, na besedě dostal? „Kluci se ptali, jaké jsem měl známky ve škole. Byl jsem průměrný žák. Ani jsem nepropadal, ani nijak extra nevynikal,“ dodává na závěr s úsměvem Libor Pivko.

Fotogalerie