Akademie ČH
so 24.9.2016 | Jan Vavřina, Lenka Jonešová

První hokejové krůčky – v Hradci začaly tréninky letošní základny

Každý rok otevírá Mountfield HK brány FORTUNA arény malým dětem, které se přihlásí do kurzu bruslení. První trénink letošní základny se uskutečnil ve čtvrtek 22. září a na ledové ploše bylo opravdu živo. Úvodního dne se totiž kromě maskota Mountyho zúčastnilo zhruba devadesát dětí z téměř sto dvaceti přihlášených, o hokej v Hradci Králové je tak mezi dětmi stále větší zájem.

A co na malé ratolesti, které se kurzů bruslení zúčastní, čeká? Mnoho her, cvičení na zlepšení bruslařských dovednosti a hlavně spousta zábavy.

Přihlásit svého syna nebo dceru je možné kdykoli v průběhu sezóny pomocí on-line formuláře na webu klubu. Tréninky základny probíhají dvakrát týdně, a to vždy ve čtvrtek a v neděli. Přihlásit se mohou všichni kluci i holky ročníku 2009 a mladší. A jaká by měla být výbava malého bruslaře? Kromě kvalitních bruslí nesmí chybět helma s celoobličejovým krytem, chrániče na kolena a lokty a pevné rukavice.

Děti, které budou mít zájem, se v průběhu konání kurzu bruslení mohou přihlásit do hokejové přípravky, ta vloni přivítala 45 malých hráčů. Lekce bruslení probíhají formou dělených stanovišť podle výkonnosti účastníků a jejich věku. Zvláštní skupinku navíc tvoří děti, které mají zájem hrát hokej. Na tréninky navíc dochází hráči A-týmu, toho prvního se zúčastnil obránce Stanislav Dietz.

Dneska v Hradci odstartoval kurz bruslení, s prvními hokejovými krůčky pomáhal dětem i Standa #Dietz (@standietz). 👍 ☺

Fotka zveřejněná uživatelem Mountfield HK (@mountfieldhk),


Trenér Petr Koreček: Základem jsou pokrčená kolena

Jedním z povolaných, kteří pomáhají malým ratolestem s prvními bruslařskými krůčky, je trenér Petr Koreček – bývalý útočník Hrade Králové. Jak vypadají úplné začátky malých bruslařů? „Základna je jenom o hraní, všechno probíhá formou hry. V prvních několika lekcích mají děti hrazdičky, později si už sami ťapkají bez nich. Je to ale individuální, někdo se to naučí hned, někomu to trvá déle. Když pak na vlastní oči vidíte, jak se těm malým dětem daří, máte zpětnou vazbu, tak z toho pak samozřejmě máte radost,“ říká jeden z koučů.

K rozvoji bruslařských dovedností dětí mohou přispět i jejich rodiče, a sice zakoupením správného vybavení. „Jedna z věcí, se kterou máme problém, jsou brusle. Kolikrát mi přijde, že je rodiče kupují někde v hračkářství. To mi vadí, protože rodiče chtějí naučit děti bruslit, ale pak je přivedou v takovýchto anti-bruslích,“ upozorňuje na jeden z neduhů.

Na co při trénincích kladou všichni koučové největší důraz? Jaký je jejich nejčastější pokyn? „Pokrčit kolena,“ vysloví s úsměvem bez váhání. „Sednout si do toho a pokrčit kolena. Upozorňujeme na to pořád dokola, ale je to opravdu strašně důležité,“ dodává Petr Koreček.

Celý rozhovor s Petrem Korečkem si můžete přečíst v úterním bulletinu, který pro vás bude k dispozici na utkání A-týmu se Spartou Praha.

Jak jistě víte, v minulém týdnu začala letošní základna. A takhle vypadaly opravdu první krůčky některých přihlášených dětí. :-)

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne 26. září 2016

Fotogalerie