Aktuální zprávy z klubu
út 6.12.2016 | Lukáš Foff

Pardubice v Derby univerzit překazily Hradci útok na hattrick a zvítězily 6:2

V pardubické Tipsport areně se v úterý večer odehrál třetí ročník Derby univerzit mezi Univerzitou Pardubice a Univerzitou Hradec Králové. Předchozí dvě utkání sice patřila Hradci, ale tentokrát domácí Pardubice od počátku zápasu velmi sebevědomě mířily za vítězstvím a po zápase svítilo zaslouženě na ukazateli skóre výsledek 6:2.

Univerzita Pardubice – Univerzita Hradec Králové 6:2

Třetiny: 1:0, 3:0, 2:2
Branky a nahrávky: 19. Hemský (Vlček), 28. Vacek (Bažant), 32. Řezníček (Křečan), 35. Hemský (Vlček), 57. Rohlík (Vlček), 59. Hemský – 54. Hlavatý (Bureš), 59. Chaloupka (Janoušek). Rozhodčí: Kratochvíl – Louda, Voltner. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 2425. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.

Sestava Univerzity Pardubice: Čáp – Bažant, Horyna, Procházka, Škvor, Tvrdík, Vacek, Vršanský – Hemský, Hlaváček, R. Janoušek, Jelínek, Karásek, Křečan, Pulpán, Rohlík, Řezníček, Šimončič, Vlček. Trenéři: Petr Filip a Petr Vršanský.

Sestava Univerzity Hradec Králové: Bernart (41. Bechný) – Bezděk, Chaloupka, Junek, Pecen, Souček, Vácha – Bartoň, Bureš, Bohdanecký, J. Drašnar, T. Drašnar, Hlavatý, Janoušek, Bury, Vacek, Wolf. Trenér: Adrián Agricola.

Mužstva se dlouho rozehřívala, pak přišel úder UPCE

Třetí ročník oběma univerzitami velmi sledovaného zápasu zahájili čestným buly rektoři obou univerzit za pomoci patronů Michala Mikesky a Jaroslava Kudrny. Do utkání vstoupili lépe domácí a ve třetí minutě se před Bernartem zjevil Michal Křečan, jenž však minul bránu. To byla však na dlouhou dobu jediná nebezpečná situace, která byla na ledové ploše k vidění.

Další přišly přibližně v polovině první třetiny, kdy měli domácí možnost přesilové hry. Bažant, Vlček a ani Křečan však nedokázali vyzrát na Bernarta v bráně. To se povedlo až Marku Hemskému v čase 18:20, který svižnou ranou nedal hradeckému brankáři šanci. Téměř dvě a půl tisícovky diváků, které se po celou dobu zápasu staraly o hlasitou podporu už se v první třetině branky nedočkaly.

Vysokému tempu Pardubic hradečtí hokejisté nestíhali

Prostřední dějství začalo velkou šancí Hradce Králové. Pavel Hlavatý dostal skvělou přihrávku, ale zaúřadoval Čápův beton. Do dvougólového vedení poslal Pardubice Jan Vacek v přesilové hře. Střela od modré čáry prošla pod betonem Bernarta, který měl zakrytý výhled. O pár okamžiků později se navíc prosadil i Jakub Řezníček a s hostujícím týmem to nevypadalo vůbec dobře.

Na jistého Josefa Čápa nevyzrál ani Lukáš Bezděk a snovou třetinu pro pardubickou univerzitu zakončil Marek Hemský svým druhým gólem v zápase, když ukázal důraz a tlak do brány. I přes nevoli hradeckého kapitána Janouška rozhodčí branku uznali a stav v tuto chvíli byl už 4:0. Tým Univerzity Hradec Králové dostal v závěru periody příležitost přesilové hry, ale naložil s ní prachbídně.

Hradec se nakonec prosadil, prohru však neodvrátil

Do třetí třetiny Hradečtí vyměnili brankáře a do brány se dostal student prvního ročníku Daniel Bechný. Ten měl dost práce už od začátku, když čelil přečíslení Křečana a Rohlíka, ale zakončení druhého jmenovaného si pohlídal. Stejně tak to měl velmi těžké proti Hemskému, ale ten nadvakrát ztroskotal na výstroji mladého hradeckého brankáře. Čestného úspěchu se Hradec dočkal v 54. Minutě, konkrétně Pavel Hlavatý, jenž zasunul do prázdné brány a upravil na 4:1.

Čtyřbrankové vedení si Pardubice vzaly zpět v 57. minutě. Miroslav Rohlík měl lehkou úlohu a zakončil přečíslení střelou pod horní tyč. Poprvé tak překonal i střídajícího hradeckého muže v masce. Na konci zápasu bylo gólů jako máku. Na 6:1 zvýšil muž zápasu Marek Hemský, jenž dovršil hattrick, když nachytal Bechného v oslabení u bližší tyče. Poslední slovo však měli hosté, jmenovitě Petr Chaloupka, který stanovil konečné skóre třetího ročníku Derby univerzit na 6:2.