Rozhovory
pá 16.12.2016 | Radek Staněk, Lukáš Foff | Foto: Vlastimil Vacek/Právo

Češi podlehli Finům. Utlumil nás vlastní gól, přiznává Rudolf Červený

Česká reprezentace zahájila své účinkování na Channel One Cupu prohrou s Finskem 2:4. Barvy národního týmu v tomto utkání hájili i dva zástupci hradeckého klubu. Martin Pláněk a Rudolf Červený se po čase vrátili do českého týmu, jeho porážce v Helsinkách však nezabránili. Právě hradecký útočník hodnotil čtvrteční zápas proti výběru Suomi.

Vrátil jste se do reprezentace po delší době. Měl jste už před posledním zápasem proti Karlovým Varům náznaky, že byste mohl být nominován?
Vůbec ne. Dozvěděl jsem se to až po zápase od trenéra Pavla Hynka. Že někteří kluci jsou zranění, takže je ta možnost a ať jsem na telefonu.

Druhý den byl donominován i Martin Pláněk, se kterým trávíte hodně času. Jste rád, že tu máte spoluhráče z klubu?
Samozřejmě jsem rád, že tu mám parťáka z Mountfieldu. Čím více hráčů z Mountfieldu, tím lépe (usmívá se).

Přesuňme se k zápasu. Jak byste ho zhodnotil? Klíčový byl zřejmě nešťastný vstup do utkání...
Řekl bych, že ze začátku jsme dobře bruslili, šli jsme do brány. Pak tam byl blbý vlastní gól, ale to se stane. To nás utlumilo v rozjezdu. Pak jsme udělali nějaké chyby, neměli jsme dorážky před bránou, gólman všechno viděl a měl to jednoduché.

Jak hodnotíte svůj vlastní výkon i celé vaší formace?
Bylo to nahoru, dolů. Jak jsem říkal, neměli jsme dorážky. To jsou klíčové body, kdy se k vám to odrazí a vy skórujete. I když jsme tam stáli, puk se odrážel na druhou stranu. Doufám, že příští zápas to bude lepší a dáme nějaké góly.

Co říkáte na diváckou kulisu? Bylo poměrně ticho, na to z Hradce nejste úplně zvyklý?
V Hradci samozřejmě chodí plno lidí, atmosféra je velká. Nevím, proč tady tolik diváků nepřišlo. Ale špatná atmosféra zde nebyla, to se říci nedá.

V pátek vás čeká zápas proti Rusku. Sborná má velmi silný tým s hráči jako Dacjuk nebo Kovalčuk. Jak se těšíte na konfrontaci s takovými hvězdami?
Těším se moc, hlavně proto, že jsme ve čtvrtek prohráli. Chceme porážku odčinit a dáme do toho všechno. Věřím, že něco uválčíme.

Za deset dní je na programu Spengler Cup, program je hodně nabitý. Do toho komplikované přesuny, bude čas na regeneraci?
Na Spengler Cup teď vůbec nemyslím, teď máme zápas s Ruskem. Uděláme si rozcvičku, protažení, možná se proběhneme, přichystáme se a půjdeme do toho. Až skončí nároďák, tak budu myslet na Spengler Cup. Zatím budu dělat všechno pro to, abych byl připravený na další zápasy za národní tým.