Aktuální zprávy z klubu
čt 19.1.2017 | Lukáš Štěrovský, Jan Vavřina

Čtveřice hradeckých hokejistů se zúčastnila besedy na ZŠ Milady Horákové

Že je potřeba se starat o dospělé, ale i mladší fanoušky, toho si je hradecký klub dobře vědom. Vyjma akce Skóruj pro..., která je určena na pomoc hendikepovaným dětem, se hokejisté Mountfieldu pravidelně účastní i veřejných besed ve školách či dalších institucích zaměřených na mladistvé. V pondělí přišla na řadu Základní škola Milady Horákové.

Besedy a současně i autogramiády pro tamní žáky se zúčastnili hned čtyři hráči: Rudolf Červený, René Vydarený, Stanislav Dietz a Patrik Rybár. Právě posledně jmenovaný za všechny shrnul pocity z návštěvy fanoušků na základní škole. „Bylo tam hodně dětí, které měly zajímavé otázky, což bylo velmi příjemné. Ptaly se na otázky, které by zajímaly každého, podobně jako by se ptali i dospělí,“ vysvětluje Patrik Rybár.

Jak vlastně celá beseda probíhala? „Ze začátku nás představili, děti se o nás něco naučily, kde jsme hráli, kolik máme odehraných zápasů, zkrátka celková charakteristika. Pak se děti i vyučující ptali na otázky, které je zajímaly. Dále nastala autogramiáda, podepisovali jsme se na kartičky, dresy, kšiltovky, telefony, na všechno možné,“ vyjmenovává slovenský gólman.

Ten si u příležitosti návštěvy základní školy vybavil i vlastní školní léta. „Nebylo to tak dávno, co jsem chodil do školy. Zavzpomínal jsem si na družinu a ten bezstarostný život, když jsem byl malý. Bylo to pěkné odpoledne. Pozitivní. Těšil jsem se na akci, protože jsem moc podobných nezažil. Jsem rád, že jsem dětem mohl udělat radost,“ dodává Patrik Rybár.