Žáci
út 7.3.2017 | Petr Dunda, Jan Vavřina

18. ročník Memoriálu Filipa Čepa ovládla Sparta, Hradec bral bronz

První březnový víkend byl v Hradci Králové ve znamení 18. ročníku Memoriálu Filipa Čepa. Tohoto prestižního a tradičního turnaje 6. tříd se letos účastnila skutečná špička z celé České republiky. Postupně se spolu utkaly týmy HC Sparta Praha, Piráti Chomutov, BK Mladá Boleslav, Lvíčata (tým, jehož základem byli hráči Dukly Jihlava) a domácí Mountfield HK. Diváci během dvou dnů zhlédli celkem deset kvalitních zápasů. Krásný broušený pohár z rukou Zdeňka Šimoníčka, strýce Filipa Čepa, nakonec po zásluze převzali mladí hokejisté ze Sparty Praha.

S průběhem akce byl spokojen hlavní trenér 6. třídy Mountfieldu HK Václav Pánek. „Turnaj proběhl po organizační stránce velice dobře, i když jsme museli na poslední chvíli shánět pátý tým místo odhlášených Vítkovic. Vše fungovalo, výborná byla i spolupráce s panem Šimoníčkem,“ pochvaluje si mladý kouč součinnost se strýcem Filipa Čepa, na jehož počet je turnaj organizován.

Filip Čep se narodil 9. září 1974. Prošel náborem Stadionu Hradec Králové a rýsovala se před ním slibná kariéra. V srpnu 1986 se vrátil ze soustředění se zápalem plic, vysoké teploty ho upoutaly na lůžko a lékaři mu posléze zakázali fyzickou zátěž. V lednu 1987 byl přijat do hradecké nemocnice s diagnózou „nález na srdci“. 6. února se podrobil operaci, z narkózy se ale už neprobral a svůj poslední zápas prohrál. Bylo mu pouhých 12 let.

O něco horší to bylo s výsledky a výkony hostitelského mančaftu. „Z hlediska sportovního se domácímu týmu tolik nedařilo. Ačkoliv má 6. třída vždy ty nejvyšší ambice, ze hry se vytratilo týmové pojetí a v součtu to stačilo na 3. místo,“ dodává Václav Pánek.

Memoriál Filipa Čepa plný hokejových akcí

Přehled zápasů Mountfieldu HK

Mountfield HK – HC Sparta Praha 5:6 (2:1, 2:2, 1:3)
Mountfield HK – Lvíčata 6:3 (2:2, 1:1, 3:0)
Mountfield HK – BK Mladá Boleslav 3:6 (2:4, 0:1, 1:1)
Mountfield HK – Piráti Chomutov 12:1 (3:0, 4:1, 5:0)

Konečné pořadí

1. HC Sparta Praha
2. BK Mladá Boleslav
3. Mountfield HK
4. Piráti Chomutov
5. Lvíčata

Sestava Mountfieldu HK: Kasal, Lequin – Žaba, Veselý, Bezpalec, Felcman, Sklenář – Šimek, Dunda, Sláma – Král, Klíma, Síla – Nefe, Zrzavý, Vencl.

V týmu Lvíčat navíc nastoupili hradečtí hokejisté Jan Hypský, Vojta Kacálek, Radim Šír, Filip Samek a Matěj Voděracký.