Aktuální zprávy z klubu
so 10.6.2017 | Lenka Jonešová

Den vody se vydařil, hradečtí hokejisté se zapojili do běhu přes lávku

Páteční Den vody po celou dobu doprovázelo slunné počasí, které tak na Eliščino nábřeží v Hradci Králové přilákalo několik stovek návštěvníků. Kromě bohatého doprovodného programu, vystoupení tanečních skupin a hradeckých mateřských a základních škol, byli součástí akce i hradečtí hokejisté. Ti se přítomným návštěvníkům nejprve od 16 hodin podepisovali, a o hodinu a čtvrt později se vydali zdolat pověstnou lávku.

Kdo hradecký celek během vydařeného červnového odpoledne reprezentoval? Čtveřici odvážných, která na akci dorazila, tvořili Richard Jarůšek, Filip Jirásek, Jaroslav Dvořák a zástupce obranných řad Radim Šalda. Ti na začátku společně s maskotem Mountym rozdali několik desítek autogramů a fotografií, a poté se jako první účastníci vydali k překonání lávky.

Na tu se postupně vydali Richard Jarůšek s Jaroslavem Dvořákem, kteří však po pádu do vody na vlastní kůži okusili teplotu řeky Labe. To dvojice Filip Jirásek, Radim Šalda si s lávkou poradila na výbornou. Oba totiž předvedli výbornou stabilitu a do cíle doběhli bez jediného zaváhání. Druhý jmenovaný se svým časem dokonce dlouho držel prvenství v této disciplíně.

Jaké si z lávky odnesli dojmy samotní hráči? „Oba kluci, kteří běželi přede mnou, spadli. I proto jsem nečekal, že to bude na první pohled až tak jednoduché. Čekal jsem to trochu těžší, ale když jsem byl asi v půlce, bylo to už v pohodě a věřil jsem, že zvládnu doběhnout až do konce,“ popisuje Filip Jirásek.

„Všichni jsme si to užili. Řekl bych, že přišlo hodně lidí. Celou dobu bylo hezké počasí, takže se akce vydařila,“ dodává závěrem mladý útočník hradeckého mužstva.

Fotogalerie