Aktuální zprávy z klubu
st 19.7.2017 | Radek Staněk, Jan Vavřina

Hokejisté se konečně vrátili na led. Jaký byl první trénink?

Dvoutýdenní volno po náročné suché přípravě je již definitivně minulostí, od pondělí se hradečtí hokejisté opět připravují na následující ročník. Středa se pro hráče Mountfieldu HK nesla ve znamení návratu na led. Jaké dojmy si hokejisté z prvního tréninku odnášejí?

Úvodní společná jednotka na ledě začala pro brankáře v 9:30, pro ostatní o čtvrt hodiny později. Na programu bylo nejprve rozbruslení, následně práce s kotoučem, po úpravě ledu také kombinace a na závěr ještě trocha bruslení.

Rudolf Červený: Čím víc zápasů letos bude, tím lépe

Mezi přítomnými hráči byl i Rudolf Červený, který nedokončil loňskou sezónu kvůli zranění, ale teď už několik týdnů poctivě maká. „Trénink byl náročný. Na led se samozřejmě každý těší, ale je to úplně jiný pohyb – z běhání a posilovny najednou přesun na led, do zimy... Člověk se rychle zadýchá, ale bude to určitě jenom lepší,“ přeje si poctivý útočník.

Ten, podobně jako další hráči, upřednostňuje led před suchou přípravou. „Běhání asi nikoho nebaví, na ledě je to něco jiného. Pracujeme s pukem, můžeme si dát bago, nájezdy i bruslení. Hlavně je třeba nabírat fyzickou kondici. Už se chystáme na nějaký zápas, hlavně na Mountfield Cupu,“ doplňuje.

Již z výše uvedených řádků se zřejmé, že se hradecký útočník těší na první turnaj v sezóně. „Těším se hodně, protože jsem byl od února zraněný a zápasy mi moc chyběly. V podstatě dva měsíce jsem na kluky koukal a nemohl nastoupit, takže se těším moc. Ať už to začne a čím víc zápasů letos bude, tím lépe,“ uzavírá Rudolf Červený.

Michal Dragoun: Teď bych žádný zápas hrát nemohl

Červeného názor na náročnost prvního tréninku sdílí i jeho útočný parťák Michal Dragoun. „Byl těžký, ale dobrý na zapracování,“ prozrazuje zkušený hráč, pro kterého tradiční suchá příprava není jen nutným zlem. „Mně sucho relativně nevadí. Samozřejmě jsem se ale na led těšil, věděl jsem však, že to bude náročné,“ hlásí hráč s číslem 29.

Chybí mu zápasy po létu? „Ano, chybí. Akorát vím, že teď bych žádný zápas ještě hrát nemohl, musím něco natrénovat. Jak se to bude blížit, bude to asi lepší. Snad se rozjezdím, než přijdou utkání,“ přiznává Michal Dragoun.

Filip Pavlík: Na ledě vládne dobrá nálada

Své dojmy přidal i Filip Pavlík, posila zadních řad z Litvínova. „Všichni jsme se seznamovali s ledem, bruslemi, otlaky na nohách... Ale myslím, že jsme to zvládli dobře, trénink byl v tempu, byla tam dobrá nálada, takže spokojenost,“ pochvaluje si nový bek, který také srovnal suchou přípravu s ledem. „Já se určitě vždycky těším víc na led. Hokej se hraje na ledě, mají to tak asi všichni,“ neváhá s odpovědí mladý obránce.

Dále přibližuje plány na příští týdny. „Na zápasy se těším, přece jen je to vrchol trénování. Začátky jsou vždycky těžké, ale jak se vběhne do zápasového cyklu, tak je to lepší. Dny více utíkají, člověk se těší na utkání a je to takové pestřejší,“ dodává Filip Pavlík.

Filip Hronek: Slušné tempo, úroveň byla dobrá

Možnost trénovat s hradeckým mužstvem se dostala také Filipu Hronkovi, který působí v zámoří. „Bylo to dobré, mělo to slušné tempo. Trochu jsme se rozjezdili, úroveň byla dobrá,“ je spokojen talentovaný bek.

Ten potkal na ledě povětšinou známé tváře. „Těšil jsem se, dost kluků znám, byli příjemní. Bylo to super,“ hlásí kmenový hráč Detroitu, který v létě spolupracuje s Mariánem Vodou. Zároveň však nezapomněl poděkovat bývalému klubu za možnost navštěvovat společné jednotky. „Jsou hodní, že mi umožnili tady trénovat. Pan Sýkora řekl, že je to v pohodě, vyhověli mi, domluvili jsme se a všechno platí,“ oceňuje Filip Hronek.

Fotogalerie