Ohlasy k zápasu
pá 18.9.2015 | Petr Šatalík

Zápas nám ukázal morální sílu mužstva, říká po výhře nad mistrem Jaroslav Bednář

Pár zápasů to trvalo, ale ve druhém mistrovském klání na domácím ledě se Jaroslav Bednář dočkal. Nejenže patřil k hlavním tahounům Mountfieldu při cestě za vítězstvím proti Litvínovu, byl navíc u poloviny gólů. Svou brankou na 2:4 dal mužstvu naději na to, že může zápas otočit, navíc další dvě trefy připravil. Po konečném hvizdu se pak spolu s týmem radoval ze sladké plnohodnotné výhry.

Jak byste zhodnotil utkání, ve kterém se vám povedla především jeho druhá polovina?
V zápase jsme měli mraky individuálních chyb, ale opět jsme se zvládli do utkání vrátit, tentokrát z tříbrankového manka. Nakonec jsme to dokázali otočit, myslím, že to ukazuje na morální sílu mužstva, když se dokáže takhle vrátit do zápasu.

První třetina mi připomínala utkání s Vítkovicemi, měli jste více ze hry, ale góly dával soupeř. Viděl jste to také tak?
Tím, že jsme trochu starší, nám trvá delší dobu, než se rozjezdíme. Ale postupem času to bylo lepší, něco jsme si k tomu pověděli a začali hrát aktivněji. Vynutili jsme si přesilovky a z nich dávali góly.

Vstřelil jste svou první branku za Hradec, můžete ji popsat?
Dostal jsem z druhý vlny puk do středního pásma a všiml si, že obránci jsou daleko od sebe. Následně jsem šel do kličky s tím, že mě tam obránce podrazil, a v pádu, se štěstím, jsem to dal gólmanovi mezi nohy.

Ve FORTUNA aréně se nám začínají dít věci... V čase 30:21 zvýšil na 1:4 opět Viktor Hübl, jenže čtrnáct vteřin na to je to zase o dva góly. Svůj první gól v dresu Hradce Králové vstřelil JAROSLAV #BEDNÁŘ!

Posted by Mountfield HK on 18. září 2015

Chtěl jste na sebe vzít odpovědnost za tým, nebo to pouze vyplynulo ze hry?
Spíš jsem čekal na nahrávku. Už bylo frustrující, jak si naše lajna nezvládla za tři zápasy vypracovat šanci. Dostal jsem přihrávku do volného prostoru a udělal jsem to, co dělám celý život. Nezbavil jsem se puku a měl jsem i trochu štěstí. V pádu jsem to zametl pod brankáře, který asi nebyl připraven, neměl hokejku na ledě. Ale jak říkám, stále je na čem pracovat...

Otočili jste utkání z 1:4 na 6:4, to určitě povzbudí do dalších zápasů...
Už se nám to stalo s Vítkovicemi. Zmiňoval jsem, že si musíme vzít z toho utkání to pozitivní. Tedy ne to, že jsme zápas prohráli na nájezdy, ale že ačkoliv jsme prohrávali 0:2 nebo 1:3, tak jsme to manko zvládli dotáhnout. A nyní to bylo zrovna tak. Důležité je se z chyb poučit a příště se jich vyvarovat, abychom šli v zápase rovnou do vedení a utkání si pohlídali.

Tímto vítězstvím jste se dostali na druhé místo v tabulce, asi tomu ale zatím nebudete přikládat velký význam, je to tak?
Tak to vůbec ne! Liga teprve začala, všechno se to rozběhne, každý tým má po létě sílu. Soutěž se bude lámat až někdy v půlce. Je před námi ještě mraky utkání, musíme se posouvat zápas od zápasu a ne teď koukat na postavení v tabulce. Aktuálně to není podstatný.

Jak jste byl spokojený s diváckou kulisou? Zápas navštívilo 5151 fanoušků.
Já myslel, že jsme snad vyhráli extraligu (usmívá se). Děkovačka byla něco úžasného. Doopravdy... Třeba vloni jsem tohle nezažil. Dřív to bývalo v play off v O2 aréně, ale po zápase jsem měl opravdu husí kůži, bylo to fakt úžasné. Hlavně chci fanouškům poděkovat a přeji si, aby chodili dál. My se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledky, fanoušky pobavit, a tím je i nalákat. Doufám, že se to podařilo – hodně gólů, to se snad musí divákům líbit.