Žáci
so 21.3.2015 | Rudolf Bernart

6. i 8. třídu čekají vrcholy sezóny – závěrečné turnaje

Hradecká mládež prožívá skvělou sezónu. Kromě suverénního juniorského týmu bojují i oba dorosty o ty nejvyšší pozice. Fantastické výsledky ale mají a žákovské kategorie Královských lvů. Šestá třída finišuje základní část a v posledním kole jí stačí remíza k celkovému prvenství ve své soutěži. Jejich starší kolegové z třídy osmé svou tabulku ovládli a kvalifikovali se tak na Mistrovství České republiky, které se bude konat v Hradci Králové!

Ročník 2003 aktuálně zažívá velmi úspěšnou sezónu. Pod taktovou trenéra Jiřího Janouška ml. stačí hradeckým mladíkům v posledním zápase remíza k tomu, aby se umístili na 1. místě tabulky. V průběhu ročníku se Hradečtí zúčastnili několika turnajů, které jim vynesly nominaci na kvalitně obsazený turnaj v Plzni, konaný ve dnech 28. a 29. března. „Kromě turnaje v Plzni se ještě zúčastníme jednoho ve Světlé nad Sázavou. Oba jsou velmi kvalitně obsazeny. Čeká nás tedy velmi zajímavá konfrontace s těmi nejlepšími týmy v republice,“ popisuje situaci trenér žáků.

8. třída po celou sezónu dominuje ve své lize a s předstihem si zajistila účast na MČR. „S dosavadním průběhem sezóny jsme spokojeni. Na MČR se sejde absolutní špička této kategorie. Věřím tomu, že pokud předvedeme v každém zápase stoprocentní výkon a každý hráč odvede svoje maximum, můžeme být úspěšní i proti takto silným soupeřům,“ věří svým svěřencům Jiří Janoušek ml.

Obě kategorie jsou velkým příslibem pro hradecký hokej. O tom se mohou přesvědčit i fanoušci, protože konání Mistrovství České republiky 8. tříd a mladšího dorostu připadlo v letošní sezóně právě Hradci Králové. Ve dnech 25. 3. – 29. 3. se na obou ledových plochách představí opravdu špička těchto kategorií. Ročník 2001 se o titul mistra republiky utká s týmy Plzně, Přerova, Sparty Praha, Vítkovic a nejlépe umístěným mužstvem na druhém místě své tabulky.