Ohlasy k zápasu
út 1.3.2016 | Lukáš Štěrovský, Jan Vavřina

Jaroslav Bednář: Mužstvo je kvalitní. Všechno je to o hlavě a koncentraci

Mise splněna. To může hlásit kádr Mountfieldu po zápase v Karlových Varech, kde dokázal utnout šňůru čtyř porážek v řadě, respektive pěti po sobě jdoucích proher na hřištích soupeřů. Hradci se povedla nejvíce úvodní perioda, ve které během třinácté minuty hned dvakrát skóroval. První puk neposlal do sítě Západočechů nikdo jiný než Jaroslav Bednář.

Konečně jste vyhráli venkovní utkání. Ulevilo se vám hodně?
Jsem spíš rád, že jsme odehráli dobrý zápas, i když jsme měli slabší druhou třetinu. Odskočili jsme na dva góly, a druhou třetinu jsme zase podcenili, přestali hrát a dostali soupeře zpátky do hry. Poslední část jsme zase zapnuli a v podstatě jsme je k ničemu nepustili, takže jsem spíš spokojen s tím, jaký výkon tým předvedl.

Co se stalo ve druhé části? První třetinu jste byli suverénní, pak se ale soupeř dostal na koně...
Je vidět, že nemůžeme vést. Jakmile vedeme, tak se uspokojíme a neudržíme koncentraci, myslíme si, že to dohrajeme s tím, co máme. Je vidět, že to takhle nefunguje. Naštěstí jsme se sebrali a zápas vyhráli. Doopravdy to je jen díky koncentraci.

Může vás výhra namotivovat do posledního zápasu a play off?
Při takový otázce vždy odpovídám stejně: Nevěřím na to, jestli nás to může posílit. Máme doopravdy kvalitní mužstvo na to, abychom zůstali koncentrovaní, a když hrajeme jako v první a třetí třetině, tak vůbec nemám obavy. Je to čistě o koncentraci, a kvalita tu je. Jde o nás, o hlavu.

Neudělat čtyřku by bylo zklamání

Víte už, jak si stojíte v tabulce? Plzeň prohrála, jdete na třetí místo...
Nevím nic. Věděl jsem, že když v úterý vyhrajeme, tak jsme v klidu. Byl jsem v klidu i před čtyřmi zápasy, přece jen bodový rozdíl byl obrovský. I kdyby to proti Varům nevyšlo, tak jsem byl v klidu, na Pardubice umíme a vím, že šestku bychom udělali. Ale už někdy v červnu nebo červenci jsem prohlašoval, že tohle mužstvo musí udělat čtyřku. Jinak by to bylo zklamání.

Dneska vezeme domů víc než výhru a tři body. Taky jistotu čtvrtfinále play off a aktuálně třetí místo v tabulce!... a o jednu hokejku míň. :-)

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 1. březen 2016

Jak se vůbec, v souvislosti s Pardubicemi, těšíte na páteční derby?
Užívám si atmosféru, hráče to musí pohltit. Kdokoliv je hokejista, tak se musí tou atmosférou nechat strhnout. To není jen takový hokej, je to show pro lidi jako finále play off. Jsou to výjimečné zápasy, které si hráč musí užívat a diváka pobavit.

Bude na vás vyvíjen tlak? Přece jen derby, poslední zápas základní části, navíc doma...
Nebude. Myslím si, že z plno kluků teď tlak spadnul. Musíme si uvědomit, že to je poslední zápas před play off plus derby, a podle toho se k tomu postavit. Je povinnost nechat na ledě sto osmdesát tisíc procent. Jak jsem řekl, hráč si to musí užívat a vědět, o co hraje.

Pokud chceme uspět, musíme porazit každého

Jak hodně týmu chybí Roman Kukumberg, se kterým jste hrál v jedné řadě před tím, než se zranil?
Ani nevím, v jakém stádiu Kuko je. Myslím si, že v úterý měl hrát, ale někdo rozhodl, že hrát nebude. Doufám, že naskočí co nejdřív, protože je to kvalitní hokejista a mě osobně se s ním hrálo super.

Po zápase jste jednomu z hradeckých fanoušků daroval vaši hokejku. Co vás k tomu vedlo?
Ta hokejka už byla pryč, nehratelná, nedalo se s ní ani trénovat, jak byla vyžvejkaná. Dnes se hokejky dělají tak, že se nedají zlomit, ale po jednom zápase změknou natolik, že už s ní potom nejde ani trénovat. Navíc dole na patce byla nalomená, takže co s tím? Mám to vyhodit, nebo radši potěšit fanouška? Málem si kvůli ní chudák zlomil na schodech nohu (usmívá se). Jsem rád, že s námi jezdí a pomáhají jako šestý hráč, takže odměna pro ně je samozřejmě povinná.

Kalkulujete s blížícím se play off o možném soupeři? Máte tým, proti kterému byste hrál radši?
Jestli chceš uspět, tak musíš porazit každýho. To je moje krédo a tvrdím to celou dobu, co hraju. Na nějaké spekulace není čas.