Ohlasy k zápasu
út 31.1.2017 | Lukáš Štěrovský

Důvod prohry se Spartou? Nefungovaly nám přesilovky, domnívá se Jaroslav Bednář

Mountfield si v dohrávce 33. kola proti Spartě nevedl špatně, na body jeho výkon však nakonec nestačil. Přestože se Hradečtí ujali vedení, nakonec padli 1:2. Velký podíl na tom měla disciplína, ve které Lvi jindy kralují, v úterý se jim ale nevyvedla – přesilové hry. Alespoň toho názoru je Jaroslav Bednář.

V čem vidíte hlavní důvody prohry se Spartou?
Myslím, že to bylo nahoru dolů, silový hokej, oni výborně bránili, taky je podržel gólman. Nám paradoxně nefungovaly přesilovky, a to si myslím, že nás stálo tři body.

Šlo poznat, že Sparta je finalista Ligy mistrů a má vysoké sebevědomí?
Jde o to, že mají vyvážené čtyři pětky a momentálně doopravdy šlapou. V úterý tam nechali vše, výborně bránili, když propadli tak skvěle dobruslovali. I jejich obránci si věří, dovolí si na útočné modré čáře, za bránou, v obranném pásmu... byla vidět herní pohoda. Viděli jsme kvalitní hokej.

Měli jste v hlavách, že během letošních zápasů s Pražany uspěl pokaždé hostující celek?
Na to jsem vůbec nemyslel. Vím jen, že když jsme hráli na Spartě, podali jsme výborný výkon. Snažili jsme se soustředit na úterní zápas, protože jsme věděli, o co se hraje. Nejhorší na tom je, že to stojí tolik sil, a stejně z toho není žádný bod. To je špatné.

Situace je vážná, už potřebujeme urvat body

Co říkáte na výkon gólmana Novotného? V samostatném úniku jste na něj nevyzrál, když vám hokejkou vypíchl kotouč...
Měl tam hodně důležitých zákroků. Konkrétně proti mně – přiznám se, že jsem vůbec hokejku neviděl, chtěl jsem mu to dávat mezi nohy. Asi tím, jak jsem se stále soustředil na dojíždějícího obránce, to velice šikovně provedl a vyškolil mě.

Jak hodnotíte exhradeckého Briana Ihnačáka? Proti Mountfieldu se mu od jeho odchodu dost daří, že?
Daří. První zápas v Hradci dal hattrick. Nevím, jak to bylo na Spartě, ale v úterý zase dal vítězný gól, tak mu to sedí. Nějakému hráči sedí jiné mužstvo, jemu naše.

Máte za sebou hodně našlapaný program. Necítíte už únavu?
Program máme nabitý, ale zase jsme měli volno před Vánocemi, takže se nemůžeme dívat dopředu dozadu. Musíme odmakat dva zápasy, co nám zbývají, pak bude čas na regeneraci a odpočinek. Tady se musíme vydat, potřebujeme teď doopravdy urvat body, už je to vážné a trhá se to. Musíme urvat šestku.

Chce to rychlost, nasazení a přímočarý hokej

V pátek hrajete proti Pardubicím. Mohlo by vás derby, jako už několikrát v minulosti, nakopnout do zbytku sezóny?
Doufám. Úterní zápas bych moc nehodnotil, mužstvo tam nechalo doopravdy všechno. Věděli jsme, že hrajeme proti abnormálně kvalitnímu týmu, který je momentálně v hrozné pohodě. Ale zápasy předtím jsme neodehráli tak, jak jsme si představovali. Nehráli jsme hokej jako po turnaji ve Švýcarsku, to si musíme přiznat. Chce to vrátit se k poctivé hře s rychlým nasazením, přímočarý hokej. Doufám, že zápas v Pardubicích to přinese.

Pro derby máte vždycky jen slova chvály. Těšíte se na něj hodně?
Derby, to je jako finále ligy, pro každého hráče to musí být stejné jako pro fanouška. Není nic víc. Je to obrovská show a je potřeba, aby si to každý uvědomoval.