Ohlasy k zápasu
ne 26.2.2017 | Martin Stebel, Matouš Soukup

Třinec byl hladovější a pro vítězství šel s větší chutí, přiznává Jaroslav Bednář

Do konce základní části zbývají Mountfieldu odehrát už jen dva zápasy a jeden z jeho hráčů stále živí naději na trofej pro nejproduktivnější hráče celé extraligy. Je jím hradecký matador, kapitán Jaroslav Bednář. V zápase proti Třinci se však i přes výbornou formu nedokázal bodově prosadit a se svými spoluhráči pocítil hořkost porážky.

Měli jsme mraky přesilovek, Třinec je ale výborně odehrál

V úvodu jste se dostali do vedení a nakoplo vás to. Třinec pak ale obrátil a působil aktivněji. Co tedy nakonec rozhodlo?
Třinec byl v utkání hladovější a pro vítězství si šel s větší chutí a bojovností. My měli mraky přesilovek, oni to výborně odehráli, a to byl taky další důvod, proč vyhráli.

Pomýšlíte stále na udržení se v elitní čtyřce a berete právě to jako hlavní úkol do posledních dvou zápasů?
Ještě nevím, jaké jsou výsledky celého kola. Nicméně se v tabulce taháme s Litvínovem o čtvrté místo a samozřejmě z něj také budeme chtít postoupit, takže jedeme až do konce.

V tabulce produktivity jste aktuálně na třetí příčce se 47 body, na prvního Lukáše Pecha ztrácíte body tři. Adeptů na vítězství je ale několik. Jak vnímáte tento interní závod?
Beru to jako takový příjemný bonus k sezóně. Je to o tom, že člověk je zdravý a cítí se dobře, měl dobrou letní přípravu, a hlavně dobré spoluhráče. Samozřejmě jsem za to rád.

Jsem soutěživý, boj o krále střelců je příjemným bonusem

Jak velká pro vás může být výhoda, že už jste tuhle soutěž vyhrál a v závěrečných zápasech tak díky zkušenostem nebudete bojovat s případnou nervozitou?
Já si ani nepamatuji, kdy se mi ruce naposledy rozklepali. Je příjemné se s těmi hráči vzájemně dohánět. Já jsem soutěživý typ. Přestože přede mnou mají kluci výrazný náskok, zřejmě si ho i udrží a o prvenství se budou prát mezi sebou, tak pro mě to je už jednou zmiňovaný příjemný bonus.

Byly doby, kdy hráči za sezónu nasbírali opravdu hodně bodů. Letos to ale naopak vypadá, že nebude překonán ani průměr bodu na zápas. Čím to je?
Tuhle otázku si dávám taky, je to docela zvláštní. Vloni suverénně rozhodl Roman Červenka, letos se nenašel nikdo, kdo by ho zastoupil. Je to tedy hodně zajímavý dotaz a já ani nevím, jak na něj odpovědět, protože nad tím sám přemýšlím.

Jaké to je pro samotné hráče, když je situace mezi nimi vyrovnaná a na trofej nejproduktivnějšího hráče jich může pomýšlet víc?
Určitě je to lepší, než když má hráč před vámi deset bodů náskok. Naopak když je tam odstup dvou nebo tří bodů, tak je to hratelné. V tomhle případě už si ale myslím, že je rozhodnuto.

V dalším utkání přivítáte na domácím ledě Zlín. Jak byste charakterizoval tým Valachů a jejich herní styl?
Pokaždé to bývá pracovitý a technický tým. Letos mají opravdu mraky mladých hráčů, i když se tam tedy najdou i ti starší. Hrají zápas od zápasu ten svůj urputný hokej. Jejich styl je těžký, špatně se přes něj prochází a pro nás to nebude rozhodně nic lehkého.