Ohlasy k zápasu
pá 26.1.2018 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Zklamala nás produktivita, soudí o duelu se Západočechy Jaroslav Bednář

Svou brankou otevřel skóre střetnutí, pak už ale pouze přihlížel tomu, jak soupeř zápas otáčí. Jaroslav Bednář strávil v souboji s Plzní na ledě více než osmnáct minut. Hradečtí však v duelu s průběžným lídrem tabulky nedokázali využít své příležitosti a ani šikovnost či zkušenosti jejich kapitána jim nepomohly k tomu, aby z měření sil se Škodou vyválčili nějaké body. Výhra v boji o vítěze základní části jim tak uniká zase o trochu víc.


V duelu s indiány jste padli 2:3, co bylo klíčem tohoto utkání?
Přesilovky. Šancí bylo hodně, myslím, že jsme viděli docela dobrý hokej. I když Plzeň v půlce zápasu přestala hrát a už ho jen dohrávala, hlídala si vedení. Měli jsme docela dost šancí, nicméně nás zklamala produktivita, a to nás stálo tři body. Oni proměnili přesilovky, my ani jednu, a to z mého pohledu rozhodlo.

Přitom začátek souboje vypadal dobře, dvakrát jste vedli, mohli jste se uklidnit…
Ale pak jsme udělali dvě chyby a oni z toho dali dva góly. My měli čtyři šance, dali jsme také dva. Oni proměnili sto procent šancí a podle toho to potom skončilo.

Nikdy není příjemné hrát v oslabení, to dá rozum

V druhém dějství jste se nevyvarovali několika faulů a pustili soupeře k přesilovkám, jak náročné bylo je ubránit a neztratit přitom moc energie?
Oslabení vezme proti takovému mužstvu mraky sil, protože se točí dvě tři obranné dvojice, a ty tam stráví šestnáct minut nebo já nevím kolik. To je de facto jedno. Sil to stojí hrozně moc a pak se ti hráči musí vrátit zpět do rytmu pět na pět, a i to samozřejmě něco stojí. Nikdy to není příjemné, když hrajeme v oslabení, to dá rozum.

Na Škodu po tomto zápase ztrácíte jedenáct bodů, budete ještě pomýšlet na to, že byste ji mohli ohrozit?
Hlavně se budeme dívat na naše výsledky, na naše výkony a připravovat se na play off.

Jak byste charakterizoval souboj s Plzní?
Bylo tam všechno, bojovnost, šance. Myslím, že pro diváky velice zajímavé a líbivé utkání, akorát ta produktivita, ta nás stála body. Na dva góly jsme nedokázali vyhrát, oni dali o jeden víc a i přesto, že jsme měli mraky šancí, gólman výborně vychytal a na kdyby se nehraje, takže smůla.

V play off bych si Plzeň jako soupeře přál

Přesto se nedá říct, že by vás soupeř přejel, určitě se dal přinejmenším bod získat…
Myslím, že to bylo stejně hratelné jako první zápas, který jsme tady hráli. Taky to bylo o fous. Zase jsme nedali góly, nedokázali jsme zápas vyrovnat, natož otočit. Ale mám z něj dobrý pocit, myslím, že jsme na ledě nechali všechno, podali jsme, myslím, nadstandardní výkon. Určitě můžu říct, že bych si přál Plzeň v play off. Mně se na ně hraje dobře, myslím si, že oni nás nechtějí.

Je svým způsobem povzbuzující, že dokážete hrát se Škodou, která už dlouhou dobu okupuje první místo tabulky, vyrovnané duely?
V zápase u nás doma jsme zase přehráli my je, minimálně gólově. Tentokrát to nestačilo, dva góly nestačily, produktivita byla slabší. Hlavně jdou za námi přesilovky, které byly hrůzostrašné, ty jsme odehráli katastrofálně, jinak týmový výkon byl výborný.

Už v neděli vás čeká souboj s Třincem, bude to podobné utkání?
Ano, očekávám stejný hokej, bude to špička této čtvrtiny. Musíme se na to důkladně připravit, pořádně odpočinout, pak lehce potrénovat. Víme, v jaké fazóně se momentálně Třinec nachází, takže musíme na ledě nechat všechno.