Žáci
pá 1.4.2022 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Základna má za sebou poslední trénink sezóny 2021/22

Do města pod Bílou věží přichází jaro a s ním nastává lednímu hokeji čas k odpočinku. Ten čeká také na nejmenší hráče Mountfieldu HK. Základna má za sebou i přes nepříjemnosti v podobě koronavirové situace úspěšnou sezónu. Ročníkům 2015/16 se plánuje také budoucnost, kdy se děti budou věnovat mnohem více už také hře s hokejkou.

Hokej se v Hradci Králové ukládá k letnímu spánku. Po A-týmu a mládežnických kategoriích ukončí sezónu také nejmenší hokejisté východočeského mužstva. Základna začínala v září, probíhala po celý ročník a končila až nyní v březnu, poslední trénink se uskutečnil ve čtvrtek 31. března.

Svou spokojenost s průběhem sezóny základny vyjádřil trenér Patrik Stehno. „Jsem rád, že po celý rok rodiče s dětmi na základnu docházeli. Doufám, že se jim tréninky líbily a pro nás jakožto klub to byla další přínosná sezóna. Těší mě, že ročníky, na které jsme se zaměřili nejvíc, což jsou hlavně ty z let 2015 a 2016, tak opravdu dorazily a chtějí pokračovat v hokeji dál, což je super,“ pochvaluje si trenér.

Formát byl od předchozích let trochu odlišný, jednak v něm jisté úpravy provedl klub na základě vlastních zkušeností a druhak ho ovlivnila koronavirová situace. Obavy z nízké účasti se však naštěstí ukázaly jako liché. Děti, které chtějí v klubu pokračovat, mohou trénovat ještě do půlky května i na ledě. Navíc dostanou možnost rozvíjet své dovednosti i na suchu, aby si nemusely hledat jiný kroužek, a to až do konce školního roku.

Pochopitelně se už ročníku 2016 plánuje i budoucnost, kdy v příští sezóně vytvoří 1. třídu, ačkoliv ne všechny děti narozené v tomto roce již půjdou do školy. V polovině září se pak kurz ledního hokeje opět rozjede, přičemž jeho formát by měl být podobný tomu, který byl nastaven už letos – dostatek prostoru je věnován každému dítěti individuálně. Navíc by se tréninky měly více soustředit na samotný hokej, kdy se bude hrát s hokejkami, což by pro účastníky měla být větší zábava.