Aktuální zprávy z klubu
po 25.1.2016 | Jan Vavřina

Oslava 90 let hradeckého hokeje: Představení retrodresů a dva zápasy v nich!

Hokej v Hradci Králové, to je pořádně stará záležitost. Už v roce 1925 vznikl pod Bílou věží první bruslařský oddíl, který v roce následujícím vstoupil do Českého svazu ledního hokeje, čímž se začala psát jeho dlouhá historie. A právě letos si připomínáme jeho 90. výročí. V rámci oslav tohoto významného jubilea představí hokejový klub Mountfield HK dvoje retrodresy, následně v nich sehraje na domácí půdě dvě mistrovská utkání.

V letech 2015 a 2016 někdejší Bruslařský klub Hradec Králové slaví 90 let od svého založení, respektive od vstupu do Svazu. Současný hokejový klub, Mountfield HK, si toto významné jubileum se svými fanoušky připomene.

Čtvrtek 28. ledna: představení retrodresů a autogramiáda

Ve čtvrtek oslavy odstartují, a to slavnostním představením dvou sad retrodresů, ve kterých budou následně sehrána dvě mistrovská utkání Tipsport extraligy.

Retrodresy budou za účasti partnerů hokejového klubu i veřejnosti představeny ve čtvrtek 28. ledna v 17:00 v autosalonu Regina auto (ulice Bratří Štefanů – výpadovka na Třebechovice pod Orebem). Kromě toho se můžete těšit na účast vybraných bývalých i současných hráčů hradeckého hokejového klubu, kteří se vám rovněž podepíší na autogramiádě, jež je součástí celé akce.

Představeny budou dvoje retrodresy – ze sezóny 1972/1973 a 1993/94. „Dresy právě z těchto ročníků jsme vybrali z několika důvodů – v sezóně 1972/73 měly dresy TJ Spartak Hradec Králové na hradecké poměry ne úplně běžné barvy, byly modro-bílé. Chtěli bychom tím připomenout, že Hradec není jen červeno-bílo-žlutá kombinace,“ říká marketingový ředitel klubu Petr Picka.

Druhá sada bude připomínat sezónu 1993/94, v tomto případě jsou důvody zřejmé. „Je to vůbec první ročník, kdy hrál Hradec Králové nejvyšší tuzemskou soutěž. Spousta našich fanoušků ji zažila na vlastní kůži a my ji jim chceme tímto znovu připomenout,“ dodává Petr Picka.

Pátek 29. ledna a neděle 7. února: dvě utkání v retrodresech

Hned následující den po slavnostním představení retrodresů v nich bude odehrán první zápas. V pátek 29. ledna přijede do FORTUNA arény Olomouc a Mountfield HK nastoupí do utkání v dresech připomínající ročník 1972/73. Utkání v dresech ze sezóny 1993/94 bude odehráno 7. února proti pražské Spartě.

Kromě zápasů v retrodresech se mohou návštěvníci těchto utkání těšit na zajímavé rozhovory s legendami hradeckého hokeje, v rámci prvního klání bude slavnostně představen nově vzniklý Klub veteránů hradeckého hokeje. A co bude s retrodresy po odehrání obou duelů? Půjdou do dražby, kde je budou moci získat sběratelé nebo fanoušci hradeckého hokeje!